Najnovije

UDAR NA SRBIJU IZ SKOPLJA: Nema pravde za srpske žrtve! Zločinac OVK ostaje na sigurnom!

Potpredsednik severnomakedonske Vlade zadužen za evropske integracije Bujar Osmani izjavio je da "ne postoji teoretska šasa" da Tomor Morina, bivši pripadnik OVK koji je uhapšen u Severnoj Makedoniji po poternici Interpola, bude izručen Srbiji.

Šiptari (Foto: Jutjub)

Osmani je rekao da očekuje da će Ministarstvo pravde u ponedeljak doneti odluku da ne isporuči Morinu Srbiji.

Osmani, koji je funkcioner albanske partije DUI, rekao je da će poštovati odluku suda koji mu nije dozvolio da poseti Morinu u ekstradicionom pritvoru u Skoplju, ali da je našao način da mu da do znanja da čini sve da ne bude izručen Srbiji.

- Pronašao sam način da pošaljem poruku gospodinu Morini da smo aktivirali sve domaće mehanizme da razjasnimo situaciju i donesemo pozitivnu odluku što pre i da garantujem da ne postoji teoretska šansa da on bude izručen Srbiji - rekao je Osmani.

Osmani je rekao i da je Morini poručio da je "angažovan kako bi bio oslobođen iz pritvora dok se ne završi postupak u Ministarstvu pravde Severne Makedonije i dok ne bude doneta odluka da neće biti isporučen".  

U Ministarstvo pravde Severne Makedonije stigao je zahtev Srbije za izručenje Morine, rekla je pre nekoliko dana makedonska ministarka pravde Renata Deskoska.

Ona je za precizirala da se materijal prevodi i da će u ponedeljak biti prosleđen Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju.

Kada će Srbija dobiti odgovor zavisi od toga da li je poslata dokumentacija kompletna i da li će sud tražiti dodatnu dokumentaciju i dopunske informacije, na osnovu kojih će, prema proceduri, doneti rešenje, rekla je tada makedonska ministarka.

Morina je prošle sedmice uhapšen na graničnom prelazu Blace - Đeneral Janković, po Interpolovoj poternici Srbije koja ga traži zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji.

24 godine od operacije "Oluja"! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA