Najnovije

UZVRAĆAJU ISTOM MEROM: Iran napravio još korak u smanjenju poštovanja nuklearnog sporazuma!

Iran će preduzeti još jedan korak ka smanjenju poštovanja ograničenja predviđenih nuklearnim sporazumom s velikim silama iz 2015. godine, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Mohamed DŽavad Zarif, prenosi agencija iranskog parlamenta ICANA.

Mohamed DŽavad Zarif (Foto: Jutjub)

Teheran je i ranije upozoravao da će smanjivati svoje obaveze i da će se čak i povući iz sporazuma, ako ostale zemlje potpisnice ne pronađu načina da zaštite ekonomiju te zemlje od američkih sankcija pošto su se iz tog sporazuma SAD povukle, podseća Rojters.

- Rekli smo da ćemo, ako drugi u potpunosti ne poštuju sprazum i mi smanjiti poštovanje sporazuma. Naše akcije će biti u granicama sporazuma - rekao je Zarif.

Iran je prošlog meseca zapretio da će ponovo pokrenuti centrifuge i započeti obogaćivanje uranijuma do 20 odsto čistoće, čime bi bile narušene odredbe nuklearnog sporazuma. 

Strah od rata na Bliskom istoku s globalnim posledicama porastao je od kada se američki pedsednik Donald Tramp prošle godine povuko iz nuklearnog sporazuma i pooštrio sankcije Iranu, navodi Rojters.

Zaharova dala izjavu od daljoj politici Moskve! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA