Najnovije

SRBIJA, RUSIJA I KINA IZVELE TENKOVE NA ULICE: Počela je zajednička akcija!

Na međunarodnom vojnom takmičenju „Tenkovski biatlon“ danas je počelo drugo kolo u kome je učestovala tenkovska ekipa Vojske Srbije. Na završenoj individualnoj trci ekipa Srbije je zauzela četvrto mesto, ali u izuzetno oštroj konkurenciji.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Završila se individualna trka u kojoj su se takmičile tenkovske posade Kine, Srbije, Belorusije i Azerbejdžana. Sve posade su koristile tenkove T-72B3, osim Kineza koji su na takmičenje došli sa svojim tenkovima Type-96.

Srbija koja se nije proslavila u prvom kolu takmičenja, posebno kada je u pitanju gađanje ciljeva iz tenkovskog topa, spregnutog mitraljeza i teškog mitraljeza na kupoli, danas je bila znatno bolja. Srpski tenkisti su uspeli da pogode 3 od 5 ciljeva, što je uzrokovalo u znatno bolji plasman. Naime, srpska posada je trku završila sa vremenom 25:08, što je za čak sedam minuta brže u odnosu na posadu broj 1. Ukoliko bi se još više povećala smirenost tokom gađanja, rezultati bi bili još bolji (23 minuta). Vozači su poslovično bili odlični i ispunili su većinu zahteva.

Sa druge strane besprekornu uvežbanost i efikasnost u upotrebi svojih tenkova su demonstrirale tenkovske posade Kine, Belorusije i Azerbejdžana. Oni su trku završili sa sledećim rezultatima:

1. Kina 5/5 18:57
2. Belorusija 5/5 22:01
3. Azerbejdžan 5/5 22:44

„Tenkovski biatlon- 2019“ će trajati do 17.avgusta na poligonu Alabino koji se nalazi u Moskovskoj oblasti. Na njemu će učešća uzeti 25 zemalja: Rusija, Azerbejdžan, Angola, Jermenija, Belorusija, Venecuela, Vijetnam, Zimbabve, Iran, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Kuba, Kuvajt, Laos, Mjanmar, Mongolija, Sirija, Srbija, Sudan, Tadžikistan, Uganda, Uzbekistan, Šri-Lanka i Južnoafrička Republika.

Naše naoružavanje brine one koji ne misle dobro Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA