Najnovije

TAKVOJ DRŽAVI VOJSKA NI NE TREBA! CVIJANOVIĆ: Nema dodatnih sredstava za Oružane snage BiH!

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da nije potrebno izdvajati dodatna sredstva za Oružane snage BiH jer je njihov mandat limitiran.

Oružane snage BiH (Foto: os.mod.gov.ba)

- Moramo imati u vidu šta su stvarne potrebe ove zemlje kada je reč o Oružanim snagama BiH i da li je potreban dodatni izdatak, s obzirom na njihovu ulogu i ako se zna da ne očekujemo da se bore protiv bilo koga - rekla je Cvijanović novinarima u Mrkonjić Gradu, prenosi RTRS.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje kako komentariše izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je potrebno dodatno izdvajanje sredstava za Oružane snage BiH, i podsetila da je njihov mandat limitiran i da one ne predstavljaju ono što su neke druge oružane snage.

- Svaka pomeranja prema nekom vojnom savezu podrazumevala bi propisane uslove o izdvajanju novca iz budžeta u odnosu na bruto domaći proizvod , što nije potrebno - rekla je Cvijanović i dodala da novac može biti korisnije upotrebljen za mnoge druge namene, među kojima su infrastruktura i zdravstvo.

Gori zgrada CK Saveza komunista Hrvatske! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA