Najnovije

"POTENCIJALNI UBICA": Amerikance brine manevrisanje tokom leta ruskog satelita-inspektora „Kosmos-2521“

Komanda vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike (NORAD) saopštila je da je ruski vojni kosmički aparat „Kosmos-2521“ –kojeg mnogi neoficijelno nazivaju satelitom-inspektorom – „izveo nekoliko novih menavara“.

Satelit (Foto: pixabay. com)

Mnogi u Sjedinjenim Državama „Kosmos-2521“ smatraju „potencijalnim ubicom američkih satelita“, a NORAD je precizirao da se u januaru 2019-te nalazio na orbiti oko Zemlje sa parametrima 280 kilometara na 285 kilometara. Da je početkom februara počeo da se spušta.

Do 10-og aprila se navodno spustio na 227 kilometara, pa početkom juna podigao na 247 kilometara. Nekoliko dana potom i na 282 kilometra visine.

NORAD tvrdi da se „Kosmos-2521“ ponovo spustio i da se kreće na visini od 230 kilometara (u perigeju) i 235 km (u apogeju).

Tvrdi takođe da se trajektorija leta „Kosmosa-2521“ oko Zemlje pomera tako da on tokom 24 sata više od 10 puta proleti iznad različitih delova Severne Amerike.

Satelit „Kosmos-2521“, koji je u stanju da u kosmosu manevriše u dijapazonima od nekoliko desetina do stotina kilometara, lansiran je 23. juna 2017-te sa ruskog severnog kosmodroma „Pleseck“ pomoću rakete-nosača „Soюz-2.1v“. kao deo aparata „Kosmos-2519“ od kojeg se otom (na orbiti) odvojio.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je samo o lansiranju „Kosmos-2519“.

NORAD je sistem aerokosmičke odbrane SAD i Kanade.

Štab mu je u u američkoj avio-bazi „Peterson“ u državi Kolorado.

Pročitajte OVDE  kakvo je to moćno oružje aktivirao Putin.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA