Najnovije

ŠTITE BABIĆA? Sedam meseci čeka se snimak iz Doljevca, a čeka se i Vučićeva molba nadležnima

Sedam meseci od pogibije Stanike Gligorijević u udesu na naplatnoj rampi Doljevac, a Tužilaštvo još uvek nije dobilo snimke nesreće kako bi postupak mogao da se pokrene sa mrtve tačke.

Zoran Babić (Foto: Jutjub)

Porodica nastradale žene zahteva da se snimci sa naplatne rampe hitno objave, da bi se, kako kažu, utvrdilo da li je funkcioner SNS-a, Zoran Babić vozio automobil koji je usmrtio Staniku. Porodica se javnosti obratila na inicijativu Pokreta slobodnih građana.

Stanika Gligorijević poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. januara kada je službeno vozilo "Koridora Srbije" velikom brzinom udarilo u automobil u kojem je ona sedela na zadnjem sedištu.

"Stao sam na naplatu rampu iza kola koja su već plaćala putarinu. U tom trenutku sam pružio desnu ruku kako bih od supruge uzeo novac za naplatu putarine. Mahinalno sam pogledao retrovizor u kolima i video na trideset, čedtrdeset metara od nas kola koja nam se približavaju munjevitom brzinom i idu pravo na nas ni levo ni desno", kaže Srđan Aleksić, zet Stanike Gligorijević.

U ovoj nesreći teško su povređeni i dotadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić koji je, nakon nesreće poneo ostavku, i Stanikina rođena sestra Mirjana Aleksić.

Iako se udes dogodio na periferiji grada Niša, Babić je prebačen u Beograd, dok je Aleksićeva prevezena u Niš.

"Toliko sam bila povređena. Znači ja sam imala teške povrede - sa jedne strane sedam. sa druge pet rebara, plućna maramica mi je bila pocepana, četvrti pršljen mi je bio puko. Za mene lečenje nije postojalo da i mene, kao i gospodina, prebace u Beograd. Zašto", pita Mirjana Aleksić.

Porodica za nesreću okrivljuje Babića... Takođe, tvrde i da je glavni osumnjičeni za ubistvo Stanike podmetnut.

"Mi želimo suočenje i da se suđenje završi", istakla je Mirjana Aleksić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za Glas Amerike rekao da je pogledao snimak nesreće, a ranije je više puta izjavljivao da Zoran Babić nije sedeo za volanom Škode:

Vučić: Na primer, Zoran Babić nije ubio nikoga.

Glas Amerike: Ali, mi to nismo videli.

Vučić: Šta nismo videli?

Glas Amerike: Nismo videli ko je vozio auto. Niste dozvolili da se vidi snimak javne kamere. Sami ste zaključili i rekli: "Ja sam video, on nije kriv".

Vučić: Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne državne organe, kao predsednik Republike, da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci.

Glas Amerike: Ja vas molim, hvala…

Vučić: To ću da uradim, ja Vas molim da izađete na televiziju i da kažete - "izvinite za sve laži koje smo izgovarali o ovom slučaju".

Porodica, sedam meseci kasnije, kaže da se državne institucije igraju gluvih telefona i da sve dok Tužilaštvu ne bude dostavljen snimak sa naplatne rampe, njihovo jedino pitanje ostaje: ko je ubio njihovu majku i sestru?

Pročitajte OVDE  kakva je to državna starleta privedena i zašto.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA