Najnovije

TAČI OTIŠAO U JAPAN I ODMAH KRENUO DA HALUCINIRA: "Kosovo može da postane centar japanskih preduzeća i investicija!"

Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je tokom prvog dana posete Japanu, u Osaki i Kjotu, s predstavnicima japanskih privrednih komora i članovima japanskog parlamenta i najavio da će Kosovo uskoro imenovati počasnog konzula u Osaki, piše "Telegrafi".

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Tači je s predstavnicima privrednih komora i članovima japanskog parlamenta razgovarao o planovima vezanim za ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu. Kosovo je, kaže, zainteresovano da izvozi svoje proizvode u Japan.

- Uskoro ćemo imenovati počasnog konzula u Osaki, što će biti most između naših država, naroda i preduzeća - najavio je Tači.

On je, kako se navodi, ocenio da je poslovanje na Kosovu najkonkurentnije u regionu i naveo da se ono nalazi na 40. mestu rang liste Svetske banke po poslovanju.

- Kosovo lako može postati centar japanskih preduzeća i investicija usmerenih na evropsko tržište, jer imamo nesmetan pristup najvećem svetskom i EU tržištu - rekao je Tači, prenosi "Telegrafi".

S druge strane, domaćini sastanka, japanski poslanici Lasuhide Nakaijama, Naomi Tokašiki i predsednik Privredne komore Osaka Cutomu Mijagi, izrazili su zadovoljstvo nivoom ekonomske saradnje Japana i Kosova.

Na sastanku je, navodi se, potvrđeno učešće Kosova na najvećem sajmu privrede na svetu "Osaka Expo 2025".

Sa Tačijem pada i Rama i cela njegova koruptivna kamarila! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA