Najnovije

POTRESNO! VAPAJ GRUOVOG BRATA: Dačo, vrati se, da te više ne pustim nikad! (VIDEO)

Porodica Dalibora Andonova Grua zavijena je u crno nakon što je reper u utorak u Zemunu tragično stradao tokom vožnje kajta na Dunavu. Neutešni članovi porodice, koji se ni dan nakon tragedije ne mire sa bolnom istinom, prisećaju se poslednjih razgovora dok primaju saučešća. Među njima je i Gruov stariji brat Igor, koji ga je poslednji iz porodice video živog i bezuspešno ga kobnog dana ubeđivao da ne izlazi kajtom na reku!

Komemoracija (Foto: Jutjub)

- Brate, zašto si nas ostavio, zašto me nisi poslušao. Dačo, vrati se da te više ne pustim nikad - neutešno je govorio Igor prijateljima dok su oni pokušavali da ga uteše.

Sagovornik, blizak porodici Andonov, objašnjava da su se Igor i Gru videli tri sata pre nesreće u jednom kafiću. Igor ga je tamo ubeđivao da odustane od kajtinga, ali ga mlađi brat nije poslušao. Da je Gru poginuo, Igor je saznao od prijatelja koji ga je kobnog dana pozvao kada je u medijima video tragičnu vest!

Muk je zavladao i u zgradi u kojoj je reper živeo sa suprugom manekenkom Danicom i njihovim sinovima Vukom i Reljom. Danica je juče u nekoliko navrata izašla iz zgrade, ali nije želela da daje nikakve izjave. Bila je smirena, ali su joj se na licu mogle videti suze. U njihov stan juče su došli i Gruovi roditelji, koji žive u blizini.

Mislili da je laž

- Oca sam mu jutros video i izjavio saučešće. Meni nije dobro što se znamo kao komšije, ne mogu ni da zamislim kako je tek njemu. Juče mi je jedan prijatelj koji zna da sam dobar s njima javio za nesreću. Suze su mi pošle na oči. Otišao sam do garaže Gruovog oca, pošto on stalno tamo nešto raducka. Stoji jedan komšija, pitam ga gde je Gile. Gruovog oca tako zovemo. On mi kaže da je imao jedan telefonski poziv i da je otišao u stan. Onda odjednom kuknjava na spratu i skapiram da je umro. Posle sam zvao Gileta telefonom. On i dalje nije bio svestan toga i smatrao je da je to neka "internet patka". Jutros, kad sam ga video, izjavio sam mu saučešće, čovek je počeo da plače - ispričao nam je jedan od Gruovih komšija.

Preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je reper Dalibor Andonov Gru nastradao od utapanja, a da je pre toga zadobio prelom kičme na dva mesta!

Gru je, dok je vetar nosio njegov padobran i udarao ga o vodu, zadobio prelom kičme na dva mesta, nakon čega je ostao paralizovan. Nakon toga došlo je do utapanja. Naime, on je krenuo da spakuje svoju opremu jer je počelo nevreme i u trenutku je jak vetar povukao njegov padobran u vazduh, a reper, koji je bio vezan za njega, poleteo je s njim. Vetar ga je nosio velikom brzinom i više puta ga bacio na vodu. Gru je zadobio teške povrede i dok su prijatelji koji su bili u čamcu u blizini stigli do njega, već nije davao znakove života.

Ispovest druga koji je bio na mestu nesreće: Vetar ga je nosio 70 na sat

Aleksa Mašić, prijatelj Dalibora Andonova Grua koji je bio sa njim u trenutku nesreće, opisao je trenutak kada je sa ostatkom društva pokušao da spase život reperu.

- Sve je bilo divno. Krenuli smo od Lida, gde smo uhvatili malo vetra. Išlo je sve lepo i vozili smo od dva do tri sata. Zatim je pao vetar i svemu je bilo kraj. Hteli smo da u|emo u čamac jer se sve završavalo, svoj kajt sam spustio, a potom ušao u čamac. Došli smo do Grua, a on nam je rekao: "Uzmite mi dasku" jer je ostala dalje od njega, nekih 10-15 metara. Krenuli smo čamcem do daske i uzeli smo je. U tom trenutku naišla je oluja i drugi pravac vetra. Najjači vetar koji sam video u toku vožnje za sve ove godine i upravo taj nalet ga je odneo brzinom od 40 do 70 kilometara na sat - ispričao je Mašić.

Vetar je toliko brzo nosio Grua da čamcem nisu mogli da stignu ni njega ni kajt.

- Punih 20 sekundi nismo mogli da dođemo do njega koliko ga je vetar brzo nosio. Vetar ga je udarao o vodu, od dva do tri puta. Između 300 i 500 metara je leteo udalj. Videli smo da se kajt otkačio i da više nije vezan. Sve je trajalo 30 sekundi. Ubacili smo ga u čamac, počeli reanimaciju, ali Hitna je samo konstatovala smrt - kaže Aleksa.

Sahrana u četvrtak

Dalibor Andonov Gru biće sahranjen u četvrtak, 12. septembra, u 14.30, na beogradskom groblju Orlovača.

Gru je bio retko dobar lik. Uvek za dobar savet, lepu reč. Tužno je sve ovo. Anđeli neka ga blagoslove.

Goca Tržan

Ostala sam u neverici kad sam saznala. Mnogo mi je žao što je rano otišao.

Bane Antović, producent

- Gru je bio fantastičan prijatelj, svi su mu uvek bili važniji od njega samog, za druge je uvek imao vremena, što ga je i izdvajalo od svih ostalih. On je jednostavno bio jedna velika duša. Srce mu je uvek bilo na prvom mestu i njegova čuvena pesma "Srce" puno govori o njemu, to je možda i himna koju bismo mogli da izaberemo govoreći o njemu. Toliko toga je tek trebalo da nam da u svojoj zreloj fazi. Baš sam ovih dana želeo da ga pozovem da sarađujemo u pravljenju neke nove scene za mlade ljude, ali to je onaj poziv koji zakasnite da obavite na vreme.

Novica Veličković, košarkaš Partizana

- Od kada znam za sebe i za košarku, on  je uvek bio tu. Kad god smo se sretali, uvek smo imali prijatne teme i rado smo razgovarali. Bio je jako vedra osoba koja je obeležila detinjstvo svih nas kroz njegove pesme. Jako me je pogodilo kada sam čuo šta se desilo i ovom prilikom bih izjavio iskreno saučešće njegovoj porodici.

Vudu Popaj, muzičar

- Gru je bio izuzetno kolegijalan, nimalo nadobudan, nije glumio ludilo, niti zvezdu. Umeo je da ode daleko od Beograda da snimi s nekim klincima pesmu, toliko je bio predusretljiv i kolegijalan. Bio je izuzetan profesionalac od koga je mnogo moglo da se nauči, a profesionalno je otvorio vrata repa u Srbiji i time je zadužio mnoge koji su se kasnije pojavili. Bio je kao večiti dečak koji se iznova raduje životu.

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan

- Nikada ga, nažalost, nisam upoznao, ali sam obožavao to što je radio i jako mi je žao što se to desilo. Izrazio bih ovom prilikom iskreno saučešće njegovoj porodici.

Marko 187

Ne mogu da verujem, ma to je katastrofa! Pre par dana smo se čuli! Ništa nije ni slutilo na to. Kako je moguće da baš pogine na paraglajdingu kada on to vozi ceo život, i to još u Zemunu. Ne mogu da dođem sebi od šoka. Velika je ovo tragedija. Nikada neću prihvatiti da ga nema.

Knez

Ne znam šta na sve ovo može da se kaže, osim da je velika tragedija. Jako mi je žao.

THC familija

Odrasli smo uz tvoju muziku. Ovo je šok i neverica. Legenda Gru nas je napustio. Sve nas je nadahnuo svojom muzikom. Postali smo svi reperi zbog njega.

Pročitajte OVDE  sve o poslednjim trenucima života slavnog repera.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA