Najnovije

VUČIĆ ZOVE RUSKOG PREMIJERA: Medvedev u Beogradu na proslavi pobede nad fašizmom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsedniku Vlade Rusije Dmitriju Medvedevu, koji mu je, u telefonskom razgovoru, rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je Medvedevu poželeo dobro zdravlje, ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Rusije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa naših dveju zemalja.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu, u dugom i prijateljskom telefonskom razgovoru, još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je premijer Medvedev sa radošću prihvatio, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

- Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja - istakao je predsednik Vučić.

Premijer Medvedev je zahvalio predsedniku Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom. On je, takođe, naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i dogovara zajedničke projekte.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.

On je u telefonskom razgovoru sa ruskim premijerom izrazio zahvalnost i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Šiptari odustaju od članstva u Interpolu? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA