Najnovije

SAVEZ ZA SRBIJU KONAČNO ODLUČIO: Proglašavamo zajednički bojkot lažnih izbora!

Savez za Srbiju (SzS) zvanično je danas saopštio da neće učestvovati na narednim redovnim izborima na proleće 2020. godine, jer smatraju da nema uslova za njihovo održavanje u fer i poštenim okolnostima.

Savez za Srbiju (Foto: savez-za-srbiju.rs)

Lider Dveri i predsedavajući SzS Boško Obradović, koji se u ime Saveza obratio novinarima, rekao je da su se sve stranačke organizacije unutar SzS pojedinačno izjasnile za bojkot.

On je dodao da je 15. septembra istekao rok koji je ova opoziciona grupacija postavila vlastima da bi, kako su kazali, izbori bili fer i pošteni, a to je, promena u sastavu Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kao i promena u uređivačkoj politici javnih servisa, RTS i RTV.

SzS se, po rečima Obradovića, obrazlažući bojkot nastupajućih izbora, pozvao na tzv. "Sporazum sa narodom", u kojem su se njegovi lideri obavezali da "sve dok se ne ispune uslovi da izborni proces bude slobodan i pošten, na izborima neće učestvovati".

Demokratska stranka je u subotu takođe donela odluku o bojkotu izbora. Na zasedanju Glavnog odbora, apsolutnom većinom DS je donela odluku da neće učestvovati na izborima, ali da će nastaviti aktivno i permanentno borbu za stvaranje uslova za održavanje "slobodnih i poštenih izbora, kao i komunikacije sa Evropskim parlamentom, međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove".

Srbija dobija nacionalni kriminalističko-obaveštajni sistem! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA