Najnovije

Ostojić o izjavi Jeremića da se bojkot neće meriti izlaznošću: To mi liči na onu mušku da 'nije važna veličina'

Novinar Zoran Ostojić ocenio je govoreći o okruglom stolu vlasti i opozicije, da za njega birački spisak nije najvažnije pitanje, te da su to mediji i funkcionerska kampanja.

Vuk Jeremić (Foto: Jutjub)

Kaže da, što se tiče javnog servisa, mora da dođe u kampanji do ravnomernije ili ravnopravnije raspodele.

"Što se tiče funkcionerske kampanje, šta će Vučić da otvori u kampanji, kad je sve otvorio do sad. Da ne govorim kad dođe Putin, tu skače rejting svakome, to se ne može izbeći", kaže Ostojić.

Govoreći o okruglom stolu vlasti i opozicije, kao i o reakcijama da to nije volja vlasti, već "marketinški trik", Ostojić kaže da misli da je i volja vlasti možda marketinški trik.

"Ali volja postoji, čim postoji neki dijalog koji će dati neke rezultate. Sigurno će se birački spisak očistiti od nekog broja mrtvih", kaže on.

Kako kaže, rezultata oko biračkog spiska će biti, a oko funkcionerske kampanje kaže - videćemo.

"Zakoni koji važe su zakoni prethodne vlade, prosto nisu savršeni, spiskovi nikad nisu bili, mada je teško napraviti spisak u državi u kojoj određen broj ljudi ne samo odlazi, nego umire, kreće se...", tvrdi Ostojić.

Dodaje da za njega birački spisak nije najvažnije pitanje.

"Najvažniji su mediji i funkcionerska kampanja. Videćemo kakvi će pomaci tu biti", kaže on.

Ostojić smatra da je sve taktička igra, "da se pokaže njihovim biračima i međunarodnoj zajednici da u suštini bojkot ima neke druge ciljeve".

"Ja mislim da je odluka doneta davno, doneta pod uticajem onih koji su za zamrznuti konflikt na Kosovu i da je suština bojkota Kosovo. Mislim da je Boško Obradović rekao - nećemo da im damo legitimitet za odluku u Skupštini o Kosovu. Oni koji nisu za rešenje, oni su za bojkot", kaže Ostojić.

Kako kaže, bojkot je legitimno sredstvo u nekim situacijama kada je društvo potpuno podeljeno.

"Prema mom mišljenju, ukoliko nemaju neki veliki plan da sutra, ili tog dana, naprave nešto što bi ličilo na 5. oktobar, to će biti političko samoubistvo, taj bojkot. Oni koji imaju političke ambicije, a ne vole Vučića, ili smatraju da vodi pogrešnu politiku, iskoristiće taj njihov bojkot i izaći na izbore. Vučiću treba alternativa, koja će ga pobediti na izborima", kaže on.

Dodaje da se ne učestvuje na izborima samo da bi pobedio i imao većinu.

"Čak i iz opozicije možeš da utičeš, ali van parlamenta ne znam kako. Mislim da bojkot neće delegitimisati parlament", kaže.

Osvrnuo se na izjavu Vuka Jeremića da se bojkot neće meriti izlaznošću.

"To mi liči na onu mušku da "nije važna veličina", pa šta je drugo nego izlaznost. Verujem da će izlaznost, kad se očisti birački spisak, biti na nivou na kom je bila i prošli put. Te koji bojkotuju bih savetovao da se potrude da izlaznost bude što manja, jer ipak se to meri", kaže.

Kako kaže, u Albaniji su održani izbori koje je opozicija bojkotovala.

"Izašlo je 30 odsto građana, Evropu to nije zanimalo, čestitala je pobednicima", ističe Ostojić.

Govoreći o temama sa okruglog stola, kaže da, što se tiče javnog servisa, mora da dođe u kampanji do ravnomernije ili ravnopravnije raspodele.

"Što se tiče funkcionerske kampanje, šta će Vučić da otvori u kampanji, kad je sve otvorio do sad. Da ne govorim kad dođe Putin, tu skače rejting svakome, to se ne može izbeći", kaže Ostojić i dodaje da misli da se treba udaljavati od nekih uzora koji su ovde uzori i donose rejting, a ne mogu biti uzori.

Komentarišući podelu na "pravu i lažnu opoziciju", Ostojić kaže da je opozicija sve što nije na vlasti.

Pročitajte OVDE šta Angela Merkel očekuje od Ane Brnabić.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA