Najnovije

POČELO SJEDINJENJE? Putin i Lukašenko u decembru usvajaju program integracije dve zemlje

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko će do 8. decembra usvojiti program integracije dve države, rekao je ambasador Belorusije u Moskvi Vladimir Semaško.

Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko (Foto: RIA)

„Do 1. novembra ove godine treba da bude izrađena „mapa puta“ u 31 pravcu. Do praznika, 8. decembra, predsednici naših država treba da naprave program“, rekao je Semaško na forumu „Tehnoprom-2019“.

U pozdravnim rečima na forumu, on je potvrdio da su 6. septembra premijeri dve države parafirali novi program realizacije dogovora. Po njegovim rečima, veze među državama će jačati. U ovom trenutku radi se na „mapi puta“, dodao je Semeško.

Naše veze će i dalje biti bliske. Mi ćemo voditi jedinstvenu industrijsku i naučnu politiku, naše veze će biti još tešnje, kako bi bili jači i živeli u bolji uslovima. Sada radimo na tim mapama puta.

Krajem prošle godine Moskva i Minsk su se dogovorili o formiranju radne grupe za rešavanje problema i razvoj integracije. Do 1. novembra planirana je izrada oko 28 "mapa puta", a do sredine 2020. godine usaglašavanje zakonodavstva, a od 2021. godine usaglašavanje tržišta nafte, gasa, industrije, poljoprivrede i transporta po istim pravilima.

Istovremeno, Lukašenko je predložio da se uklone sva sporna pitanja i pripremi akcioni program do 8. decembra 2019.

Sirija može da upotrebi S-300 protiv izraelskih ratnih aviona po dozvoli Rusije! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: vostok. rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA