Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) AKCIJA IZ PRVOG LICA: Pogledajte kako Kurdi tamane Turke!

Operaciju je izvela grupa od nekoliko pripadnika Radničke partije Kurdistana. Oni su sa svojim vozilom došli na kontrolno-propusni punkt i likvidirali grupu turskih vojnika koja se na njemu nalazila. Kurdi su pored automatskog oružja koristili i ručne raketne bacače RPG-7 i AT4.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Napad se desio u rejonu naseljenog punkta Silopi. Ovo mesto se nalazi u provinciji Širnak na samoj granici sa Irakom. Kurdi su tom prilikom uspeli da ubiju tri turska vojnika koji su obezebeđivali ovaj punkt. Pored likvidacije neprijateljskih vojnika, uništen je i jedno oklopno vozilo kao i oprema instalirana na punktu.

Na video snimku se vidi kako Kurdi (borci oružanog krila Radničke partike Kurdistana) u terenskom vozilu prilaze kontrlonom punktu na kome se nalaze turski vojnici. U tom momentu na punktu se nalazilo nekoliko turskih vojnika i jedno oklopno vozilo Otokar Cobra.

Kurdi su dobro zamaskirali svoje namere, pošto se jasno vidi kako turski vojnik nonšalanto prilazi vozilu, ne sluteći šta će ga snaći za nekoliko sekundi. Pošto su likvidirali nesretnog vojnika, Kurdi su odmah dograbili automatsko oružje i ručne raketne bacače koje se nalazilo u vozilu, i osuli paljbu po okolnim objektima.

Napad je izvršen sa ručnim raketnim bacačima RPG-7 i AT-4. Parkirano oklopni vozilo “Otokar Cobra” je iz neposredne blizine pogođeno kumulativnim projektilom ispaljenim iz RPG-7. Jedan kontejner u kome su se nalazili turski vojnici je takođe pogođen projektilom ispaljenim iz AT-4. Bačeno je nekoliko ručnih bombi i ispucano na stotine metaka iz AP Kalašnjikov.

Sve se munjevito odigralo. Prema tvrdnjama Kurda tom prilikom su ubijena tri turska vojnika. Uništena je kompletna tehnika i nekoliko objekata koji su bili u sastavu kontrolnog posta. Uništeno je i jedno oklopno vozilo Otokar Cobra.

Saudijska Arabija napala iranske snage! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA