Najnovije

STRAŠNI USUD AMERIKE: Uskoro stiže i ostavlja apokaliptične scene za sobom! Zbog njega je alarmirano i stanovništvo i Bela kuća! (VIDEO)

Uragan Dorijan je udario u ostrvo Elbou Kej na Bahamima kao oluja pete kategorije, sa vetrom koji je duvao brzinom od 295 kilometara na čas. Drugo kopno na koje je naišao bio je ostvro Grejt Abako, na oko 280 kilometara od obale Floride

Uragan (Foto: pixabay. com)

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci ogromne štete koju je uragan za sobom ostavio.

Nekoliko kuća na ostrvu Abako je uništeno ili su ostale bez krova.

Američki nacionalni centar za uragane upozorio je stanovnike Bahama da ne izlaze iz kuća jer se očekuje udar koji bi nivo vode mogao da podigne do sedam metara.

Uragan je skidao krovove sa kuća, prevrtao automobile, pričinjena je velika šteta infrastrukturi, nestalo je vode i struje, ali za sada nema izveštaja o povređenima ili žrtvama.

Dorijan, koji je prerastao u kategoriju pet, što znači da može da izazove katastrofalne nivoe razaranja, najjači je uragan koji je pogodio Bahame u novijoj istoriji.

Nakon Bahama, očekuje se da uragan sutra u popodnevnim satima pogodi SAD.

Specijalni izaslanik UN za Jemen se oglasio i rekao šta mora da uradi koalicija predvođena Amerikom! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Blic
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA