Najnovije

ZVEZDA JE U STANJU DA SRUŠI I BAJERN! Evo šta kažu legende kluba sa "Marakane"

Beograđani će u Ligi šampiona ove sezone, pored Bavaraca, igrati još sa Totenhemom i Olimpijakosom, a legende kluba s "Marakane" veruju da je dostižno bar treće mesto u grupi, koje vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope!

Zvezda je u stanju da sruši Bajern (Foto: Jutjub)

Zvezda je ove godine na žrebu prošla malo bolje nego lane, kada je završila u grupi sa Liverpulom, Pariz Sen Žermenom i Napolijem. Ipak, kad se pogleda koliko vrede timovi Totenhema i minhenskog Bajerna, jasno je šta čeka pulene trenera Vladana Milojevića. Prošlosezonski finalista Lige šampiona ima sastav čija je vrednost 979,5 miliona evra, dok su Nemci procenjeni na 866,65 miliona.

Najskuplji u redovima "pevaca" je Hari Kejn (150 miliona), a iza njega su Kristijan Eriksen sa 100, Dele Ali sa 90, Heung-Min Son sa 80... U Bajernu je sa 90 miliona najvredniji Filipe Kutinjo, koji je na pozajmici iz Barselone, a slede ga Tijago Alkantara, Lukas Ernandez i DŽošua Kimih sa 70, te Robert Levandovski sa 65 miliona evra.

Znamo s njima

Međutim, i pored toga, crveno-beli će tražiti svoju šansu u grupi B. U to je uveren i Ilija Najdoski, član generacije koja je 1991. pokorila Evropu pobedivši u polufinalu upravo Bajern.

- U fudbalu je sve moguće, ne može ništa da se predvidi. Zvezda je prošle godine protiv Liverpula pokazala koliko može. Nikome neće biti lako protiv crveno-belih, posebno u Beogradu. Ekipa sada ima i evropsko iskustvo, nema šta da izgubi, može samo da dobije - kaže Najdoski.

Legendarni štoper kaže da je Zvezda veliki klub u evropskim okvirima i da ne bi trebalo nikoga da se plaši.

- Zvezda je oduvek bila klub koji se ne plaši nikoga, pa ni Bajerna. Uvek smo znali protiv Bavaraca. Dobili smo ih 1991, ali i pre i posle toga nikada nas oni nisu Bog zna kako nadigrali. Sada slede velike utakmice, a u takvim susretima se stvaraju igrači. To smo videli i kada je pobeđen Liverpul golovima Pavkova. Zašto ne bi i sada neko uradio nešto slično protiv Bajerna - naglašava makedonski fudbaler.

Još jedan igrač koji je imao priliku da igra za Zvezdu protiv Bajerna je Nenad Milijaš, sada pomoćnik Vladana Milojevića. Crveno-beli su se 2007. godine sastali sa Nemcima u Kupu UEFA i nesrećno izgubili u Beogradu 3:2, iako su imali prednost od 2:1.

- Meni je drago što igramo protiv Bajerna. Te 2007. smo nesrećno izgubili, pa neka se to sada vrati, da se mi ovoga puta radujemo. Lakše je sada kada nemamo opterećenje da nešto uradimo - poručuje Milijaš.

Doskorašnji kapiten crveno-belih, a sada član stručnog štaba, veruje da igrači sa kojima je do juče delio svlačionicu mogu da prezime u Evropi.

- Što se borbe za proleće u Evropi tiče, mi smo sami sebi podigli standarde. Očekivanja navijača su sve veća, ali trebalo bi svi da shvate da je ogroman uspeh što smo u Ligi šampiona. Još kad bismo dočekali proleće u Evropi... Šanse za to postoje, idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo da vidimo - ističe Milijaš.

Inspiriše ih rival

Da klub s "Marakane" može da dočeka proleće u Evropi, veruje i Petar Krivokuća, član generacije koja je u sezoni 1972/73. igrala protiv Totenhema u Kupu UEFA. Tada su "pevci" eliminisali Beograđane, jer su u Londonu pobedili 2:0, dok je na "Marakani" bilo 1:0 za Zvezdu.

- Verujem da možemo da prođemo dobro i borimo se bar za treće mesto u grupi. Naš mentalitet je takav, što je jači protivnik, naša mobilnost i želja je veća. Malo ko je očekivao da Zvezda pobedi Liverpul, ali to je fudbal. Mi smo posramili Engleze. Često su veliki evropski klubovi gubili na "Marakani", a to je dokaz da je Zvezda veliki klub - poručuje Krivokuća.

Šta Lazanski kaže o tenku ispred Marakane pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA