Najnovije

CRNI TRUDO, ŠTA TI JE TO TREBALO!? Osvanule fotografije omiljenog premijera iz mladosti, zbog onoga što je nekada radio preti mu otkaz!

Kanadski premijer DŽastin Trudo znoji se da zaustavi dalju štetu svom imidžu, nakon što su se u sred izborne kampanje pojavile njegove rasističke slike iz prošlosti.

DŽastin Trudo (Foto: Jutjub)

Manje od pet nedelja pre federalnih izbora 21. oktobra kampanja lidera liberala uzdrmana je skandalom, kad su u javnosti osvanule slike Trudoa zacrnjenog lica. Nakon fotografije sa maskembala u Vest Point Grej akademiji iz 2001, kad se tada 29-godišnji Trudo pojavio crno obojanog lica u kostimu Aladina, pojavila se i druga fotografija, na kojoj Trudo prerušen u crnca izvodi tačku na takmičenju za talente u srednjoj školi.

Svega nekoliko sati nakon što se Trudo izvinio zbog “rasističke” šminke na tim događajima, pojavio se novi, treći snimak “crnog” Trudoa.

U kratkom, nedatiranom videu koji je objavio “Global njuz”, vidi se Trudo sa licem, rukama i nogama obojanim u crno kako maše kameri i plaza se. Opoziciona Konzervativna partija je potvrdila da je ona poslala snimak “Global njuzu”. Trudo je izjavio da se ne seća koliko puta je imao crnu šminku na licu.

- Pazim da u vezi s tim ne budem definitivan jer se ne sećam ovih novih slika koje su se pojavile – priznao je kanadski premijer, preneo je "Gardijan".

Kako je rekao njegov portparol, Trudo je proveo čitavo jutro zovući liberalne kandidate i zvaničnike kako bi se izvinio zbog onog što je uradio. Skandal je eruptirao u sredu, kad je “Tajm” objavio sliku Trudoa iz 2001. obučenog kao Aladin, sa crno obojanom kožom i turbanom, na maskembalu u privatnoj školi u kojoj je radio kao profesor. Trudo se odmah izvinio.

- Tada nisam mislio da je to rasistički, ali sada vidim da je to bilo tako. LJut sam na sebe. Razočaran sam u sebe – rekao je on.

Opozicija je odmah ukazala kako ove slike pozivaju na ispitivanje Trudoovog donošenja suda, njegove posvećenosti diverzitetu i prikladnosti da vodi zemlju. Nakon pobede na izborima 2015. Trudo je pohvaljen zbog posvećenosti diverzititu i inkluziji, te je brzo oformio mlad, etnički raznolik kabinet i poželeo dobrodošlicu velikom broju sirijskih izbeglica. Nije poznato koliko će fotografije “crnog Trudoa” naštetiti njegovom imidžu i karijeri.

Na pitanje novinara da li bi izbacio člana svoje stranke zbog takvih fotografija, Trudo je rekao da bi svaki incident razmatrao pojedinačno.

-Molim Kanađane da mi oproste za to što sam uradio – zaključio je Trudo.

Glavnokomandujući američke avijacije u Evropi DŽefri Li Harigan izjavio je da je Pentagon razvio plan koji predviđa uništavanje ruskog PVO sistema u Kalinjingradskoj oblasti u slučaju ruske agresije. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Alo/The Guardian

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA