Najnovije

PROBIJENA OGRADA OBLASTI 51 GDE ČUVAJU VANZEMALJCE: Lovci na Marsovce došli ispred vojne baze, pa krenuli unutra! (FOTO/VIDEO)

Nekoliko stotina entuzijasta koji veruju u postojanje vanzemaljaca, okupilo se u Nevadi, posle šaljivog poziva upućenog preko Fejsbuka da se upadne u tajanstvenu američku vojnu bazu u toj američkoj saveznoj državi, poznatu pod nadimkom Oblast 51.

Frka u oblasti 51 (Foto: Jutjub)

Bazu godinama prate glasine i teorije da u njoj američka vlada čuva dokaze o prisustvu vanzemaljaca. Nekoliko stotina "lovaca na vanzemaljce", ali i radoznalih posmatrača, od kojih su neki došli čak iz Francuske, okupile su se u gradiću Rejčel, najbližem Oblasti 51, koji ima jedan hotel i svega 50 stanovnika.

Jedna mlada žena je uspela da prođe kroz ogradu baze i na kratko je privedena, ali zatim puštena. Ostali su, uglavnom, poštovali zabranu ulaska u bazu, preneo je Glas Amerike.

"Čuli smo za događaj na Fejsbuku, znali da je šala, ali je zvučalo zabavno i pošto je događaj bio sve popularniji, rešili smo - hajde da dođemo, kampujemo i vidimo bazu", kaže DŽordan Hačinson iz Jute.

Sve je počelo od šale na Fejsbuku pre tri meseca, kada je korisnik Meti Roberts uputio poziv da se 20. septembra upadne u Oblast 51. Više od dva miliona ljudi je odgovorilo da će doći.

"Samo sam se našalio dok sam igrao video igricu i tako je nastalo ovo ludilo", naveo je Roberts.

Šala nije bila smešna američkoj vojsci, koja je objavila ozbiljno upozorenje javnosti da ne pokušava da neovlašćeno ulazi u Oblast 51, gde se, kako navode, testiraju avioni i obučava osoblje.

"Upad u Oblast 51" bio je savršena prilika za marketing - "Bad lajt" je pustio u prodaju specijalne limenke s temom vanzemaljaca, a restorani brze hrane uveli tematske jelovnike, na primer "galaktički milkšejk".

Oblast 51 decenijama prate teorije zavere da su u njoj smešteni ostaci NLO-a i njegove vanzemaljske posade kada se letelica navodno srušila u Rozvelu, u NJu Meksiku, 1947.

Američka vlada nije potvrdila postojanje baze do 2013, kada su objavljeni arhivski podaci CIA da je lokacija korišćena za testiranje tajnih špijunskih aviona. Oni koji veruju da vanzemaljci postoje, a da vlada zna više nego što obaveštava javnost, nastaviće svoju "žurku" u Nevadi i tokom vikenda.

Pročitajte OVDE  sve o kineskoj soničnoj puški i za šta ona služi. Pogledajte video.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA