Najnovije

HAOS U HONGKONGU: Demonstranti upali u tržni centar, pa pocepali kinesku zastavu (VIDEO)

Demonstranti u Hongkongu demolirali su stanicu metroa i upali u tržni centar u naselju Ša Tin, gde su razbijali izloge i išarali sprejevima a zatim iscepali kinesku zastavu, tokom još jednog vikenda pro-demokratskih demonstracija.

Demonstranti cepaju kinesku zastavu (Foto: Jutjub)

U tržnom centru NJu Taun Plaza u nedelju su se okupile hiljade ljudi. Policija je zatvorila centar i ispalila suzavac na demonstrante, koji su preko puta ulice podigli barikade i zapalili ih.

U međuvremenu, Hongkong je ograničio autobusima i vozovima pristup aerodromu, u nameri da se izbegnu anti-vladini protesti kod jedne od najprometnijih vazdušnih luka na svetu.

"Na društvenim mrežama su upućeni pozivi da se koriste lažne avio-karte ili lažne informacije o rezervisanim kartama da bi se ušlo u zgrade terminala. Uprava aerodroma podseća da takvo ponašanje može da predstavlja falsifikovanje", upozorila je demonstrante uprava.



U subotu, policija je ispalila suzavac na demonstrante koji su demolirali lokalnu metro stanicu.

Višemesečni, anti-vladini protesti izbili su zbog predloga zakona koji bi dozvolio da neki osumnjičeni za krivična dela u Hongkongu budu izručeni Kini. Zakon o ekstradiciji je povučen ali su se demonstracije nastavile a zahtevi su prošireni i sada, demonstranti traže da se lideri Hongkonga biraju na direktnim izborima a lokalna policija pozove na odgovornost zbog ponašanja prema učesnicima protesta.

Više od 1.300 ljudi je uhapšeno od izbijanja protesta početkom juna.

Pročitajte OVDE šta je Donald Tramp rekao o razgovorima sa predsednikom Ukrajine.

Izvor: Glas Amerike

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA