Najnovije

SAUDIJSKA TIRANIJA NE PRESTAJE: Pogođeno više ciljeva u bombardovanju ali Huti odolevaju napadima!

Koalicioni avioni predvođeni Saudijskom Arabijom izveli su 21. septembra vazdušne napade na područja koja drže Huti u Jemenu, uprkos mirovnoj inicijativi koju je grupa predstavila dan ranije.

Ratni avioni (Foto: pixabay. com)

Brig. General Jahija Sari, portparol Huta, rekao je da je 39 vazdušnih udara pogodilo nekoliko jemenskih pokrajina u roku od 12 sati.

"Ishod napada ratnih aviona saudijskog agresora na našu zemlju u poslednjih 12 sati u jemenskim provincijama iznosi više od 39 vazdušnih napada", izjavio je portparol.

Prema Al Masirahu, saudijski vazdušni napadi ciljali su na nekoliko položaja u provincijama Sana, Hadžah i Amran. Koaliciona artiljerija takođe je zaklonila grad Al Hudaida, gde je primenjeno primirje sponzorisano iz Nemačke.

Mahdi Al Mašat, šef Vrhovnog političkog veća Huta, najavio je 20. septembra novu mirovnu inicijativu, pod kojom će jemenska grupa prestati sve raketne i bespilotne napade na Saudijsku Arabiju.

Nastavljajući svoje udare na Jemen, Saudijska Arabija i njeni saveznici su efektivno odbacili inicijativu. Huti će na to verovatno odgovoriti, jer je Al Mašat upozorio koaliciju predvođenu Saudijskom Arabijom da krši inicijativu.

Iran se sprema za američke napade! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA