Najnovije

NOLE OSTAJE BEZ MESTA BROJ 1? Nadal mu diše za vratom, ovo Đoković treba da uradi da bi se zadržao na tronu!

Polako se bliži kraj teniske sezone 2019, a Novak Đoković i dalje drži prvo mesto. Međutim, bodovna razlika u odnosu na Rafaela Nadala više nije toliko opipljiva kao početkom sezone - sada iznosi svega 640 poena.

Đoković (Foto: Jutjub)

Hajde malo da se bavimo kalkulacijama, znamo da vas to zanima. Nole do kraja sezone brani čak 2.600 poena, dok Španac ne brani nijedan, zbog povrede koja ga je morila prošle godine u ovo doba.

Šta to konkretno znači? U opticaju su četiri turnira na koja će učestvovati Srbin i srećom samo dva na kojim će igrati Nadal zbog svadbe koja ga očekuje.

Nole se prijavio za Tokio (500 bodova), Šangaj (1.000), Pariz (1.000) i završni Masters u Londonu (1.500), dok će momak sa Majorke nastupiti samo na poslednja dva.

Tako, ključ za Srbinov ostanak na prvom mestu rang liste, biće upravo ovaj prvi i najslabiji turnir, jer na njemu nije učestvovao prošle sezone, pa ne brani nijedan bod. Stoga, ukoliko slavi tamo, pobeći će Nadalu na 1.140 poena,

Dalje, ukoliko osvoji sve titule do kraja sezone, Srbin bi uzeo/odbranio maksimalnih 4.000 poena, pa čak i u slučaju da Rafa uđe u oba finala koja su u opticaju, može da sakupi svega 1.600 bodova, što ne bi bilo dovoljno za prvo mesto, iako Nole brani dosta poena.

Velika Đokovićeva prednost u odnosu na jednog od najvećih rivala je i u tome što njemu odgovara igranje u dvorani na brzoj podlozi, dok je za Španca to ubedljivo najgora podloga.

Do kraja sezone očekuje nas luda borba, možda i luđa od bilo koje prethodne, bar kada je prvo mesto na ATP listi u pitanju.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA