Najnovije

UKRAJINCI RAZNOSE CIVILE: Bez trunke kajanje "Fantom" izbacuje bombu! (VIDEO)

Bespilotna letelica ukrajinske armije „Fantom“ pokušala da izvrši napad na jedan civilni automobil. Ova letelica ima sposobnost na nosi improvizovana ubojna sredstva, ekvivalenta mine za podcevni bacač granata ili najviše minobacačke granate u kalibru 60 mm.

Ukrajinski vojnici (Foto: RIA)

Na video snimku se vidi napad udarne bespilotne letelice „Fantom“ na civilne ciljeve u Donbasu. Ona je tom prilikom odbacila ubojno sredstvo koje se prilikom pada nije aktiviralo. Očigledan cilj napada je bio civilni automobil koji je bio parkiran ispred kuće.

Po svemu sudeći radi se meti koja nema nikakve veze sa vojnim objektom. Kuća se ne nalazi na prvoj liniji fronta, niti su oko nje vidljivi bilo kakvi zemljani radovi (fortifikacije,rovovi).

Na ovom delu fronta jedinice VSU ali i milicije DNR i LNR masovno koriste izviđačke bespilotne letelice različitog tipa. Dosta ih ima i improvizovanih. Uglavnom se koriste za operacije neposrednog izviđanja prve linije fronta, ali i bliže taktičke dubine neprijatelja.

U poslednje vreme sve sve više ovih aparata oprema snažnijim motorima, a modifikuje se i njihova letna konstrukcija. Ovo im omogućava da se pretvore u lake udarne dronove taktičke namene, za udare po ciljevima u malom borbenom radijusu. Na njih se kače modifikovani tipovi ubojnih sredstava koji su napravljeni na bazi ručnih bombi, mina kalibra 30mm, minobacačkih granata.

Zbog svojih malih dimenzija, ova sredstva mogu da ostvare iznenadne napade po pojedinačnim i grupnim zemaljskim ciljevima. Uglavnom se upotrebljavaju za udare po živoj sili. Karakteriše ih preciznost dejstva.

Kako izraelske letelice obleću rusku bazu, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA