Najnovije

BAJDENOV SIN NIJE NEVINAŠCE: Sada je otkriveno da je šurovao sa moćnom stranom silom! (VIDEO)

Istraživanje poslovnih ugovora Bajdema Huntera sina bivšeg potpredsednika DŽozefa R. Bajdena sada uključuje njegovo zajedničko ulaganje sa kineskim vladinim entitetom za kupovinu američke kompanije za automobilsku tehnologiju sa potencijalnim vojnim primenama.

DŽo Bajden (Foto: Flickr)

Lakoća kojom je Obamina administracija 2015. godine odobrila transakciju alarmirala je predsednika Senatskog odbora za finansije Čaja Graslija, koji se bavi istraživanjem da li su se Bela kuća i Obama-Bajden umešali u taj proces.

Jedna od kompanija u sporazumu za 2015. godinu bila je Bohai Harvest RST (BHR), investicioni fond od milijardu dolara koji je podržala Kina, a koji su formirali Hanter Bajden i Kris Hajnc, pastorak tadašnjeg državnog sekretara DŽona Kerija.

Kineska korporacija vazduhoplovne industrije Kine udružila se sa BHR-om kako bi kupila Henidžes Automotiv, proizvođača visokotehnoloških, antivibracionih komponenti za automobile.

"Direktna umešanost Bajdena i Hajnca u kupovinu Heniges od strane kineske vlade stvara potencijalni sukob interesa", napisao je Grasli u pismu od 15. avgusta ministru finansija Stivenu T. Mnučinu.

Republikanac iz Ajove Grasli tražio je od Mnučina da istražiteljima odbora dostavi dokumenta iz procesa odobrenja, uključujući kopiju Nacionalne procene pretnje koja je potrebna za postizanje sporazuma.

Za kupovinu Henidžesa od Kineza bilo je potrebno odobrenje Odbora Obamine administracije za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama (CFIUS) koji je uključivao i odobrenje iz Stejt Departmenta u kome je bio Keri.

Akvizicija kompanije Heniges u iznosu od 600 miliona dolara dala je kineskoj vazduhoplovnoj kompaniji 51 odsto udela u poslovanju i direktnoj kontroli antivibracione tehnologije. BHR je dobio 49% udjela u poslu.

„Pojava potencijalnih sukoba u ovom slučaju posebno je zabrinjavajuća imajući u vidu istoriju gospodina Bidena i gospodina Heinza koji su investirali u kineske kompanije i sarađivali sa njima, uključujući bar jednu koja predstavlja značajna pitanja nacionalne bezbednosti“, napisao je gospodin Grasslei.

Izjavio je da je CFIUS odobrio transakciju uprkos izveštajima da je ta ista kineska vazduhoplovna kompanija 2007. godine, kako se izveštava, učestvovala u krađi osetljivih podataka o zajedničkom programu SAD za borbene avione.

Kina je, kako se izveštava, ukradene podatke koristila za svoje borbene avione J-20 i J-31.

Poslovni poduhvati Hantera Bajdena u zemlji i inostranstvu postaju glavobolja za kampanju njegovog oca za demokratsku predsedničku nominaciju 2020. godine.

Bajdenova kampanja odbila je da učestvuje u ovom izveštaju.

Mlađi gospodin Bajden, advokat obrazovan sa Jejla, koji je više bio u tabloidima zbog upotrebe droga i romantičnih ispada, nego zbog poslovne spretnosti, napravio je bogatstvo u nizu poslova koji često izgledaju podmazani očevim političkim vezama.

U 2013. godini, stariji Bajden i njegov sin leteli su u avionu Er Fors 2 u Peking. Za nekoliko nedelja kompanija Hantera Bajdena sklopila je ugovor o privatnom kapitalu od milijardu dolara sa podružnicom kineske banke Kine i BHR je rođen, prema knjizi Petera Švajcera "Tajne imperije."

Hanter Bajden i investiciona firma Hajnca Rozemont Seneka, osnovani 2009. godine kada se stariji Bajden postao potpredsednik , bili su u središtu niza višemilionskih dogovora sa kompanijama u vlasništvu kineske vlade. Takođe su se upisali u konsultantsku firmu sa sedištem u Masačusetsu Tornton Grup koju vodi DŽejmsa Buldžera, nećak zloglasnog ubice mafije DŽejmsa Vaktija Buldžera, otkrio je Švajcer.

Poslovna imperija Hantera Bajdena proširila se svetom.

NJegovo visoko plaćeno mesto u upravnom odboru ukrajinske kompanije za prirodni gas - posao u koji se upustio 2014. godine kada je njegov otac potpredsednik bio na čelu napora Obamine Bele kuće u zemlji - takođe je u centru napora Demokrata za opoziv Donalda Trampa

Informer američke obaveštajne zajednice optužio je Trampa da zloupotrebljava oblašćenja tražeći od ukrajinskog predsednika da istraži korupciju od strane Bajdena i njegovog sina.

Tramp je insistirao da korupcija dolazi od Bajdena, koji je glavni kandidat za demokratsku nominaciju.

Godine 2016. Bajden kao potpredsednik posetio je Kijev i pretio da će zadržati milijardu dolara američkih garancija za kredit, osim ako lideri zemalja ne otpuste glavnog tužioca Ukrajine.

Rekao je da se tužilac nije borio protiv korupcije. Ali tužilac je takođe istraživao ukrajinsku gasnu kompaniju Burizma Holdings, gde je Hanter Bajden imao 50.000 dolara mesečno.

Stariji Bajden rekao je da njegovi postupci nemaju nikakve veze sa njegovim sinom i njih dvoje nikada nisu razgovarali o poslovnim ugovorima. "Niko u mojoj porodici nema tajni", tvrdi Bajden.

Belorusija će preuzeti jedan deo rusko-ukrajinske granice! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA