Najnovije

POSTROJAVANJE! AMBASADOR AMERIKE POZVAN U RUSKU DUMU! Moraće da odgovara na pitanja o mešanju u unutrašnje stvari Rusije!

Komisija ruske Državne dume za istragu o stranom mešanju u unutrašnja pitanja Ruske Federacije pozvala je ambasadora SAD DŽona Hantsmana kako bi prisustvovao zasedanju ovog tela zbog informacije koju je američka ambasada objavila povodom nedozvoljenog mitinga opozicije koji je održan 3. avgusta u Moskvi.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Šef ovog komiteta Vasilij Piskarjev izrazio je nadu da će uskoro biti određen i tačan datum kada će ovo zasedanj biti održano, kako bi ruski parlamentarci mogli da postave pitanja američkom ambasadoru povodom „mešanja u unutrašnja pitanja zemlje“.

„Gospodin Hantsman je već ispričao svoju verziju zbog čega je ta informacija osvanula na vebsajtu ambasade, međutim to što je rekao ne zvuči ubedljivo“, dodao je on.

Podsetimo, ambasada SAD u Moskvi objavila je na svom Tviter nalogu 3. avgusta tačnu rutu kojom se kretala kolona okupljenih građana na neodobrenom mitingu opozicije sa pozivom ka svojim sugrađanima da izbegavaju ovu trasu.

S tim u vezi oglasila se portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova koja je rekla da će informisati rukovodstvo i SAD i Nemačke o tom događaju, odnosno na koje sve načine strane diplomate informišu o nedozvoljenim mitinzima u Moskvi.

Evo koji je glavni adut i polazna tačka Srbije u pregovorima o Kosovu! Pročitajte OVDE  sve o tome.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA