Najnovije

RUSI SADA MORAJU DA SE SPREME DA VODE RATOVE NOVOG TIPA: Poruka vojnog vrha odzvanja Rusijom!

Strateška komanda "Centar 2019" održat će se u Rusiji između 16. i 21. septembra. Skoro 130 hiljada ljudi, više od 20 hiljada jedinica vojne opreme i oružja i oko 600 aviona bit će uključeno.

Vladimir Putin, Valerij Gerasimov i Sergej Šojgu (Foto: RIA)

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da je sama vežba takve prirode da pretpostavlja da će šefovi zemalja učesnica prisustvovati i održati diskusije.

Pored ruskih lidera, ostali će prisustvovati predstavnici iz Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana, Uzbekistana, Indije, Kine i Pakistana.

"Pretpostavlja se prisustvo šefova država i odeljenja za odbranu zemalja koje učestvuju u vežbi", rekao je Šojgu.

"Naglašavam da “Centar-2019” nije usmeren protiv drugih zemalja i da se suprotstavljena strana odnosi na uslovne države koje doprinose širenju terorizma” dodao je.

Napomenuo je da su „datumi, broj trupa, oružja i vojne opreme, kao i dizajn vežbi, dostavljeni zainteresovanim licima i predstavnicima vojno-diplomatskog zbora“.

Zasebno, u vezi sa Međunarodnim igrama vojske 2019. koje su se odvijale između 3. i 17. avgusta, Sergej Šojgu je rekao da su takmičari srušili više od 70 rekorda, dok su 40 njih postavili pripadnici ruske službe.

"Nekoliko reči o petim Međunarodnim igrama armije, koje su završene 17. avgusta. Tokom takmičenja postavljeno je preko 70 rekorda, od kojih 40 pripada ruskim vojnicima", rekao je šef Ministarstva odbrane.

Napomenuo je da su među pet najboljih ekipa bili ruski partneri: Kazahstan, Belorusija i Uzbekistan.

„Kineski vojnici su na drugom mestu. Rusija je osvojila šampionsku titulu peti put “, naglasio je Šojgu.

„Strane kolege već podnose prijave za učešće u “Armiji 2020” i predloge za održavanje turnira na svojim tereneima. Verujemo da ovaj oblik saradnje ima veliki potencijal. Mi ćemo ga nastaviti razvijati “, dodao je ministar odbrane.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general vojske Valerij Gerasimov rekao je da diplomirani vojni akademici Oružanih snaga Ruske Federacije moraju biti spremni da vode ratove i oružane sukobe novog tipa.

„Članovi Vojne akademije treba da budu spremni da vode ratove i oružane sukobe novog tipa koristeći klasične i asimetrične metode delovanja, da imaju veštine analitičkog rada i sposobnost donošenja inovativnih odluka“, rekao je Gerasimov.

Prema njegovim rečima, „proces obuke će se sigurno graditi uzimajući u obzir razvoj vojno-političke situacije u svetu, iskustvo korišćenja ruskih oružanih snaga u modernim vojnim sukobima, uključujući i Siriju i osobitosti međunarodna vojna saradnja u sistemu obezbeđenja globalne, regionalne i nacionalne bezbednosti. "

Gerasimov je napomenuo da je "ovo posledica daljeg razvoja principa ratovanja koji se zasnivaju na koordinisanoj primeni vojnih i nevojnih mera sa odlučujućom ulogom oružanih snaga."

„Stoga oživljavamo tradiciju usavršavanja za stare ljude operativnog i strateškog nivoa - komandante trupa vojnih okruga, flote, njihove zamenike, šefove centralnih organa vojne komande, komandante udruženja naoružanja i vojnih grana ", Primetio je general vojske Valerij Gerasimov.

Da se desi megdan između američkog i ruskog lovca, saznajte OVDE ko bi izašao kao pobednik.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA