Najnovije

"To je naš zajednički cilj!": Pacoli se sastao sa Palmerom! Udružuju se srpski neprijatelji!

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Balkan Metju Palmer razgovarao je danas sa odlazećim ministrom spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžetom Pacolijem na marginama Bledskog strateškog foruma, koji se održava u Sloveniji.

Bedžet Pacoli i Metju Palmer (Foto: Jutjub/Pravda)

- Imao sam vrlo topao sastanak sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metju Palmerom o strateškim odnosima između Kosova i SAD i važnosti da se angažuje na postizanju pravno-obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom i uzajamnom priznavanju. To je zajednički cilj Kosova i SAD - napisao je Pacoli na svom Tviter nalogu.

Na Bledu u Sloveniji juče i danas održava se Bledski forum, koji okupllja veliki broj visokih zvaničnika iz EU, sa Zapadnog Balkana, Turske, SAD i međunarodnih organizacija.

Drugi dan foruma je danas, a ono što je svima zapalo za oko jeste prisustvo Palmera, i to pre svega zbog činjenice da je samo pre nekoliko dana imenovan za specijalnog izvestioca SAD za Balkan.

Novoimenovani američki izaslanik ističe da je prihvatio tu funkciju zato što misli da može da se postigne sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji bi, kako on kaze,transformisao ceo Balkan, otvorio evropski put Srbije i takozvanog Kosova, i bio „pozitivna stvar za region, Evropu i SAD".

Upravo sa njim će se, na marginama foruma, sastati i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji na ovom skupu predstavlja Srbiju.

On će biti i jedan od govornika na panelu pod nazivom "Western Balkans – Europeisation, Democratisation, Shared Responsibility".

Nasilje prema Srbima mora najoštrije da se sankcioniše! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA