Najnovije

DODIK BEZ PARDONA: Republika Srpska ispunjava sve kriterujume da bude priznata kao država!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju Dani Srpske u Srbiji, da je Republika Srpska danas slobodna zajednica srpskog naroda i drugih koji žele u njoj da žive, ponovivši da je Srpska jedina u BiH samoodrživa.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je istakao da Republika Srpska ima sve elemente državnosti i ispunjava sve kriterijume da bude međunarodno verifikovana kao država.

Zahvalio je Srbiji i srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću za podršku i pomoć Srpskoj, naglasivši da je Republika Srpska zagledana u maticu Srbiju.

– Srbija ide dobrim putem na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji je uspeo zajedno s nama da iz budžeta Srbije finansira 63 opštine u Srpskoj i četiri iz FBiH. Samo jaka Srbija može pomoći Srpskoj – poručio je Dodik.

On je istakao da su Srbi s ove i one strane Drine deo jednog naroda i jedne kulture i stoga predložio organizatorima ove manifestacije da se ubuduće zove Dani Srpske i Srbije.

Dodik je rekao da je zahvalan svima koji su na bilo koji način doprineli organizovanju ove manifestacije i da se raduje što će Srpska biti predstavljena u mnogim mestima širom Srbije.

Dodik je rekao novinarima da bi iduće godine trebalo da naziv manifestacije bude promenjen u “Dani Srpske i Srbije” jer je ona svojim obimom i značajem približila Republiku Srpsku i Srbiju.

Golić: Srbija je oslonac Srpskoj

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić izjavila je večeras pred početak manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” da je Srbija veliki oslonac Republici Srpskoj i da joj je uvek u najtežim momentima pružala ruku.

– Srbija je uvijek tu za nas i u svim prilikama. Pomogla nam je nakon elementarnih nepogoda i sada u ovom trenutku mi u Republici Srpskoj, u Srbiji vidimo oslonac – rekla je Golićeva Srni.

Ona je naglasila da je Srbija stub celog regiona kada je mir u pitanju.

– A prvenstveno je tu pomoć i uloga predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, mislim, ne razlikuje Srbiju i Srpsku i hvala mu na tome – rekla je Golićeva.

Ona je dodala da je posebno raduje što se manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” sve više proširuje i što će građani mnogih gradove Srbije biti u poziciji da bliže, kroz razne programe, upoznaju Srpsku.

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras će biti održana svečana akademija povodom otvaranja manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, prenosi Srpskainfo.

Još će zemalja povući priznanje Kosova! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA