Najnovije

"Čelično prijateljstvo dva naroda!": Vučić sa delegacijom kineske vojne komisije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine, koju je predvodio potpredsednik komisije general DŽang Jousjao.

Kineska vojna delegacija i Aleksandar vučić (Foto: predsednik.rs)

Predsednik Vučić poželeo je dobrodošlicu gostima i zamolio generala DŽanga da prenese iskrene pozdrave predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu.

On je rekao da je Srbija zahvalna predsedniku Siju za sve što je učinio za prijateljstvo dveju zemalja, kao i da se nada da će nam učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju.

- Ponosimo se čeličnim prijateljstvom naša dva naroda i pružamo podršku politici jedne Kine, kao i u mnogim drugim pitanjima - rekao je predsednik Vučić.

General DŽang zahvalio je predsedniku Vučiću na toplom dočeku i istakao da NR Kina ceni što Srbija pokazuje veliku pažnju sveobuhvatnom strateškom partnerstvu dveju zemalja.

On je rekao da će preneti pozdrave predsedniku Siju i konstatovao da su dvojica predsednika, u više navrata u kojima su se sastajali, produbili odnose dvaju naroda, izrazivši zadovoljstvo što će neke od mera biti konkretnije definisane tokom ove posete.

Sagovornici su potvrdili da će prisustvovati vojnoj vežbi "Begej 2019", koja će biti održana u nedelju u Titelu.

Evo koje su posledice ulaska tzv. Kosova u Interpol! Više o tome OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA