Najnovije

TERORISTI OVK SU IH ODVELI IZ STANA I POBILI: Tela im pronađena 20 godina kasnije u masovnoj grobnici! Ovakvih slučajeva je mnogo!

Komisija za nestala lica Vlade Srbije preuzela je u petak na administrativnom prelazu Merdare tela bračnog para Petrović, Radmile i Mića iz Đakovice, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnoj grobnici zvanoj "Bunker" u Đakovici.

Šiptarski teroristi (Foto: Jutjub)

Prema rečima Veljka Odalovića, predsednika ove komisije, Petrovići su 12. juna 1999. nasilno odvedeni iz svog stana iz zgrade, a njihovi posmrtni ostaci pronađeni su prošle godine.

ŠUTAKOVIĆI PRONAĐENI POSLE 20 GODINA Pet članova porodice Šutaković koji su oteti u junu 1999. iz rodne Đakovice od...

Posted by Manastir Gracanica on Saturday, August 24, 2019

Posmrtne ostatke Petrovića su do Merdara dopremili predstavnici Komisije za nestale iz Prištine. Porodica nije prisustvovala primopredaji.

Tela Petrovića i njihovih komšija Šutakovića nađena su u istoj grobnici, i ove godine su, 20 godina od ubistva, identifikovana u Prištini. Tela petoro Šutakovića biće u utorak predata na prelazu Kula sa Crnom Gorom.

- U Đakovici ćemo nastaviti da tražimo i druge lokacije, a sada smo se fokusirali na potencijalna mesta gde su sahranjivani ubijeni Srbi. Na osnovu informacija kojima raspolažemo, blizu "Bunkera" su bila tri logora - u Auto-moto savezu i fabrikama "Virdžinija" i "Metalik", ali još ne znamo gde su ti ljudi sahranjeni - kazao je Odalović novinarima.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović istakao je da je preuzimanje posmrtnih ostataka teško, tužno i potresno, ali da je još potresnije to što i dalje na stotine srpskih porodica čeka odgovor na pitanje zašto i gde su odvođeni, mučeni i ubijeni njihovi najmiliji na KiM.

Silvana Marinković, ispred Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih na KiM, podsetila je da se na KiM još traga za 1.654 osobe, od kojih je 553 Srba. Inače, Petrovići će po želji porodice biti sahranjeni u nedelju, 8. marta u Čajetini.

Posle primopredaje na prelazu Kula u utorak, posmrtni ostaci Nedeljka i Darinke Šutaković i njihova tri sina, Aleksandra (17), Đorđa (16) i Radomana (13), biće preneti u manastir Đurđevi stupovi u Beranama. Opelo će u 13 časova služiti episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Šutakovići su kidnapovani 13. juna 1999. godine, a posle toga i ubijeni. NJihova tela pronađena su u "Bunkeru" juna 2018, a identifikovani su 14. marta 2019. godine.

U Prištini napeto uoči izbora! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA