Najnovije

OVO MESTO JE POZNATO PO STRADANJU, JUNAŠTVU I EGZODUSU SRBA: Dodik podržao okupljanje u znak sećanja na ratna dešavanja!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je veoma značajno večerašnje okupljanje na akademiji “Egzodus i trajanje” – podsetnik na ratna dešavanja u Vozući, kao i etničko čišćenje više od 40.000 Srba sa područja Zenice, Žepča, Banovića i Zavidovića, da bi se ukazalo na istinu o stradanju Srba koju je potisnuo međunarodni faktor.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

– Grad Doboj, udruženja neguju sećanje na stradanje Vozućana. To je mesto koje pamti i zna cela Republika Srpska, poznato po stradanju, po junaštvu, po egzodusu, po činjenici da za mnoge zločine i etničko čišćenje tog prostora nikada niko nije odgovarao, po tome da je bila prisutna mudžahedinska jedinica “El mudžahedin”, pod komandom Sakiba Mahmuljina kojeg je nedavno grad Zenica proglasio počasnim građaninom – rekao je Dodik novinarima pre početka akademije.

On je podsetio da je u to vreme i sadašnji član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović bio komandant policije na tom prostoru i nije sprečio da mudžahedini ubijaju Srbe.

– To, naravno, govori o tome da sa njihove strane nije ni čudo da se tako postupa. Ali, mi ne smemo da zaboravimo! – naglasio je Dodik.

On je naveo da se, preuveličava, priča o Sarajevu, a ne vidi da je 2.000 ljudi iz Vozuće proterano, uništena njihova vekovna ognjišta, stradali životi, ali i materijalna, tehnička sredstva, koja je trebalo obnoviti.

– Sve što je stvarano generacijama odjednom je nestalo i kao da niko nije za to odgovoran – naglasio je Dodik. On je dodao da niko od međunarodnog faktora nije primećivao ni etničko čišćenje u Hrvatskoj.

Vojni beskućnici iz hotela "Bristol" 22 dana bez struje! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA