Najnovije

HEZBOLAH SE ZAVETOVAO! Ako nećete da odete mi ćemo vas isterati! Vatreni obruč oko američkih trupa na Bliskom istoku se steže!

Hezbolah je u sredu objavio izjavu da će njihove snage izbaciti američku vojsku iz Iraka ako odbiju da odu.

Hezbolah (Foto: Jutjub)

 

NJihova odlučnost da prkose volji iračkog naroda odbijanjem da se povinuju odluci predstavničkog saveta da povuče svoje trupe iz Iraka, postalo je jasno da oni ne poštuju volju naroda i nemaju nikakvu volju za povinovanjem međunarodnog prava“, navedeno je u izjavi.

Hezbolah je optužio i američku administraciju da je ucenjivanjem koristila da bi dobili ono što žele u Iraku, na šta su se zavetovali da će prekinuti.

5. januara, irački parlament izglasao je rezoluciju kojom se zahteva prekid prisustva stranih snaga u zemlji. Taj potez iračkog parlamenta usledio je nakon što su SAD izvršile atentate na komandanta snaga Kuds-a generala Kasema Sulejmanija i zamenika komandanta iračkih Narodnih mobilizacionih jedinica Abu Mahdija Al-Mohandesa u blizini aerodroma u Bagdadu. Kao odgovor na atentate, Islamska revolucionarna garda (IRGC) ispalila je 22 rakete na dva iračka objekta , pri čemu je 17 projektila ciljalo bazu „Ain Al-Asad“ u Al-Anbaru.

Vašington je odgovorio na ovaj napad uvođenjem novih sankcija Iranu, što je prisililo Teheran da odgovori na američku stalnu agresiju na Iran.

 

Pročitajte OVDE  koje sve države imaju nuklearno naoružanje.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA