Najnovije

ŠOKANTNA PORUKA RUSKE CRKVE MILU: Đukanović će završiti kao ukrajinski predsednik Porošenko!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović će završiti političku karijeru kao bivši predsednik Ukrajine Petar Porošenko, rekao je predsednik Odeljenja za spoljnocrkvene veze Moskovske patrijaršije mitropolit Ilarion Volokolomski.

Milo Đukanović i Duško Marković (Foto: Jutjub)

„Dejstva Đukanovića podsećaju na bivšeg predsednika Ukrajine Porošenka. To su progoni kanonske crkve, pod izgovorom stvaranja nacionalne crkve, i napadi na eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Mogu pretpostaviti da će Đukanović završiti kao Porošenko, jer narod ne oprašta greške svojim rukovodiocima“, rekao je ruski mitropolitu intervjuu televiziji „Rusija 24“.

On je dodao da sporni Zakon o slobodi veroispovesti „ne sprečava da se imovina preda raskolnicima, kao što se to desilo u Ukrajini“.

Podsetimo — uoči Nove godine Parlament Crne Gore je većinom glasova usvojio Zakon o slobodi veroispovesti, koji je izazvao talas protesta širom Crne Gore, a i šire.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej je saopštio da je za njega jedina kanonska crkva u Crnoj Gori Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve i da nikada neće priznati takozvanu „crnogorsku pravoslavnu crkvu“.

Crna Gora je posle usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesz masovno ustala da brani svoje svetinje.

Pročitajte OVDE  čime je šokirao Miraš Dedeić.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA