Najnovije

Tužilaštvo proverava sporne navode tvita Vesne Pešić!

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter.

Vesna Pešić (Foto: Jutjub)

Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede provere da li ima elemenata krivicnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti”, rekla je portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Članica Predsedništva SNS-a i ministarska pravde Nela Kuburović pozdravila je reakciju tuzilastva i inicijativu da preispita da li postoje elementi krivičnog dela u tvitu Vesne Pešić, koji smatra slandaloznim.

“Pozivanje na ubistvo predsednika bilo koje države, a pogotovu u onoj u kojoj pre nesto više od 15 godina ubijen premijer, i to u trenutku kada su upravo politički istomisljenici Vesne Pešić bili na vlasti, govori samo da građani na predstojećim izborima biraju između Srbije u kojoj se nasilje, kriminal i vešala na ulici ne tolerišu, Srbije koja gradi puteve i otvara nova radna mesta – i Srbije u kojoj se upiru cevi snajpera na legitimno izabranog predstavnika naroda, izaziva nered i haos na ulicama, i ne postuje volja građana”, rekla je Kuburović.

Tvit Vesne Pešić, koji je sama izbrisala, članovi Srpske napredne stranke okarakterisali su kao „zastrašujuće pretnje“, „pozivanje na ubistvo predsednika“ i govor mržnje.

„Evo navalilo na mene na Pinku da hoću da ubijem predsednika. A ja htela da ubijem sebe. Svašta će da preokrenu u napad, zaista neverovatno. Čak sam taj tvit izbrisala, da ne bi došlo do ovakvih izobličenih režimskih napada“, napisala je Pešić u subotu popodne na Tviteru.

U spornom tvitu ona je, između ostalog, napisala: „Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu“.

Pročitajte OVDE   koji to snimak nećete videti u medijima i zašto.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA