Najnovije

GOVOR SVEŠTENIKA OBRENA JOVANOVIĆA ZAPALIO CRNU GORU: Vi ste, narode i deco Božija, najprecizniji ugovor, koji Crkva i država mogu da imaju!

“Zakon o slobodi veroispovesti nije podelio, već ujedinio Crnu Goru, ali i pravoslavlje i čitavo hrišćanstvo, poručio je "onima koji su mislili da će ovo čudo doneseno i izglasano, da nas podeli" sveštenik Obren Jovanović. 

Obren Jovanović (Foto: Jutjub)

Jovanović je pozdravio i mitropolita Amfilohija, poručujući mu da nije sam.

"Oni koji su ovo učinili, mislili su da, ako udare na pastira, da će stado rasterati. Đedo sveti stari, koji noćas klečiš sa voštanicom u ćeliji Svetoga Petra, nisi sam... Pozdravljamo te, ostareli i sveti Đedo, iz Hrama Hristovoga Vaskrsenja i znaj da je narod Božiji sa tobom", kazao je Jovanović. 



On je, nakon litije, ispred podgoričkog Hrama, pozdravio "više desetina hiljada ljudi koji su u svojim gradovima širom Crne Gore šetali u litiji".

Okupljenim građanima kazao je da su oni "najlepši i najdivniji hram, koji se u ovoj duhovnoj obnovi Crne Gore obnovio i sagradio poslednjih nekoliko decenija". 

"Vi ste, narode i deco Božija, najprecizniji ugovor, koji Crkva i država mogu da imaju, jer svaka odredba toga ugovora je vašom molitvom, postom i ljubavlju definisana. Narode mili i blagosloven. Vi ste najbolji zakon koji je napisan u novijoj istoriji Crne Gore, jer reči toga zakona nisu mrtvo i neprimenjivo slovo i regula na papiru, već su reči i slova tog zakona, vaša čista srca ispunjena Gospodom, koji je jedini put, istina i život", kazao je Jovanović.

Pročitajte OVDE kako Milo Đukanović preti hapšenjem mitropolita Amfilohija.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA