Najnovije

PUTINOV KEC IZ RUKAVA: Prvi napredni ruski sistem protivvazdušne odbrane stiže u januaru

Prvi ruski napredni raketni sistem S-350 "Vitjaz" stići će na odredište u januaru sledeće godine, objavilo je u utorak rusko ministarstvo odbrane.

S 350 (Foto: Jutjub)

"Vazduhoplovne snage 2019. godine dobile su svoju prvu seriju najnovijeg protivavionskog raketnog sistema S-350" Vitjaz ", koji će na svoje trajno odredište stići u januaru 2020. godine", navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će 2020. ruske vazduhoplovne snage dobiti četiri jedinice raketnog sistema zemlja-vazduh S-400 'Trijumf' i šest bataljonskih kompleta protivavionskih kompleksa Pancir-S.

"U 2019. godini, rakete za vazdušnu odbranu S-400 i Pancir-S isporučene su jedinicama protivvazdušne odbrane stacionirane u Lenjingradskoj oblasti i na Arktiku", saopštilo je ministarstvo.

Žukov, šef Vojne akademije vazduhoplovne odbrane, general-potpukovnik Vladimir LJaporov, rekao je da će ruske vazduhoplovne snage biti ojačane sa 12 bataljona najnovijih protivavionskih raketnih sistema S-350 u 2021-2027.

"Završavamo proces prijema prvog raketnog sistema S-350 za obuku Akademije odbrane vazduhoplovstva i obuke borbenih timova. Sve u svemu, 12 bataljona ovih sistema ući će u službu u pet protivraketnih raketnih pukova u periodu 2021 - 2027, "rekao je general.

Upotreba S-350 povećaće efikasnost borbe protiv krstarećih raketa za 2-2,5 puta, naglasio je.

Krajem marta ove godine proizvođač odbrane Almaz-Antej završio je državne testove novog protivavionskog raketnog sistema S-350 'Vitjaz' namenjenog zameni raketnih sistema zemlja-vazduh u ruskim trupama. U isto vreme, prvi set ovog sistema prešao je u serijsku proizvodnju. U decembru su ruske trupe dobile prvi set S-350 "Vitjaz."

S-350 "Vitjaz" raketni sistem zemlja-vazduh razvio je proizvođač odbrane Almaz-Antej za protivvazdušnu odbranu bojnog polja i može da pogodi ciljeve na maksimalnom radijusu od 60 km i maksimalnoj nadmorskoj visini od 30 km. S-350 je dizajniran za borbu protiv aerodinamičkih i balističkih ciljeva.  Lanser S-350 nosi 12 raketa zemlja-vazduh.

Stiže novih sto aviona i helikoptera za rusku vojsku. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA