Najnovije

ERAKOVIĆ ZA PRAVDU: Koraci uz Hrista ka slobodi

Kad mu je zapad poklonio državu,pohlepnik i kleptoman, sotona u ljudskom liku je mislio da je sve završio. Imati privatnu državu nije mala stvar. Sve uzmeš, pokradeš, napraviš privatne državne institucije i vladaš. Međutim, tiranin nije znao da država mora imati temelj. Da mora počivati na tradiciji, kulturi, istoriji, duhovnim i moralnim načelima. Da država jednostavno mora imati temelj.

Eraković (Foto: Helm Kast)

Piše: Velimir Eraković

Tako je nastao Montenegro,koji lebdi u vazduhu. Da bi napravio temelj, najlakše je bilo uzeti onaj koji je već tu, srpski. Na silu ga pretvoriti u dukljanski, oteti istoriju i jezik. Zaboravljamo u čitavoj ovoj priči borbu profesora nikšićke gimnazije,heroja našega vremena da Srpski ostane službeni i zvanični jezik. Umjesto toga,oni dobijaju otkaze, i ulaze u materijalnu neizvijesnost pored sigurnih prihoda. Moje poštovanje te žrtve nema granice. Pošto je oteo jezik, priznao lažnu državu Kosovo, na prevaru ušao u NATO, na red je došla crkva. Glavna osovina u tom temelju. Da ništa nije slučajno govori primjer profesora Mihaila Đurića, akademika i svjetski priznatognaučnika. Na jednom predavanju, 1971.god. govori o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. Zamislite o kakvom se umu radi - tad vidi ovo što sad imamo na djelu. Dobio je dvije godine zatvora, od komunista koji i danas vladaju Crnom Gorom, sada već Montenegrom. I u jeku krize, diktator bježi u Majami, a sada je u Dubaiju. Ne smije u svoju državu, jer mu više od pola zemlje šeta. On je vlast već izgubio,i to mirnim Hristovim koracima. Što se povratka tiče, ja bih mu kao Serdar Janko Vukotić, kralju Nikoli, rekao: ,,Ajde ne vrtase”.

Ne vrta se zlotvore i slugo zapada. No sreća, umjesto muke i jada, probudi se narodi nikad veći otpor tiraniji i nepravdi. Probudila se crnogorska mladost, NJegošem zadojena i svjesna riječi njegovih ,,Mlado žito, povijaj klasove, pređe roka došla ti je žnjetva”.

I dalje vjerni narod u Crnoj Gori korača hrabro i ponosno. Slobodno i uspravne glave. Noseći ikone i naše srpske krstaš-barjake i trobojke u nepreglednim kolonama širom Crne Gore svi su se zaputili ka istom mjestu - u Božiju milost i Božiji zagrljaj.

Čitava ova teška situacija uticala je na to da u ovim hladnim zimskim danima naša srca ispuni toplinom i svako srpsko i svako pravoslavno srce puno je topline i Božije ljubavi kada gleda jedinstvo i snagu naroda utemeljenog u vjeri. Bogougodna vatra zapaljena u čast rođenja sina Božijeg na Cetinju i u čitavoj Crnoj Gori večeras je buknula i dostigla svoj najveći plamen širom naše zemlje gdje mladi ljudi iz svih crnogorskih gradova, kao odgovor na veliku istinu koju je čovječanstvo čulo, poručuju: ,,Vaistinu se javi".

A gdje se Bogjavio? Javio se upravo u Crnoj Gori i iznjese, kao i sloboda u doba Petrovića, Božiji blagoslov širi i u ostale srpske zemlje. Bog se javio kroz narod crnogorski i kroz njegov otpor sotoni u vidu bezbožničkevlasti i njenih bezumnih zakona. 

I na kraju znam da ćemo ovim koracima i uz Božiji blagoslov stići do SLOBODE! 

Vaistinu se javi!

Reči Amfilohija odzvanjaju celom Crnom Gorom! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA