Najnovije

PUTIN OTKLONIO SVE SUMNJE: Rusija nikada neće imati mentore!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija mora da ostane jaka predsednička republika, a da bi uvođenje mentorstva u upravljanje državom bilo pogubno za Rusiju, jer bi to značilo uvođenje dvovlašcća.

Vladimir Putin (Foto: ria.ru)

- Mislim da se to ne može primeniti u zemlji kao što je Rusija - rekao je Putin tokom susreta u Obrazovnom centru "Sirijus“, odgovarajući na pitanje jednog od učesnika skupa koji je, govoreći o budućnosti Rusije posle 2024. godine i isteka Putinovog mandata, naveo primer singapurskog predsednika Lu Guangjaoa.

On je napustio predsedničku funkciju, ali je ostao mentor predsedniku, i u velikoj meri je određivao unutrašnju i spoljnu politiku zemlje.

Putin je objasnio kakve bi posledice mogle da budu, ukoliko bi se uveo dodatni nivo vlasti iznad predsedničke.

- Ako se kod nas pojavi neka institucija iznad predsedničke, to neće značiti ništa drugo nego dvovlašće. To je apsolutno pogubna situacija za zemlju kao što je Rusija - rekao je Putin.

Ruski predsednik je ranije danas, tokom sastanka sa predstavnicima javnih ustanova u Lipeckoj oblasti, objasnio zbog čega je predsednička republika najadekvatnija forma upravljanja Rusijom. Prema Putinovom mišljenju - za tako ogromnu, višekonfencionalnu i višenacionalnu zemlju potrebna je čvrsta predsednička vlast.

Ubijen blizak saradnik generala Sulejmanija! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA