Najnovije

SVE JE GOTOVO, SRBIJA JE DOBILA DIPLOMATSKI RAT - KOSOVO NIJE DRŽAVA! Priština u panici, dokument iz Berlina upropastio Šiptare

Prištinski dnevni list "Koha ditore" ocenjuje da se "(tzv.) kosovska državnost dovodi u pitanje" u dokumentu koji je albanska strana potpisala u Berlinu o direktnoj avio-liniji između Prištine i Beograda, jer se izbegava upotreba naziva "kosovskih institucija."

Ilustracija (Foto: Jutjub)

U pismu koje je tzv. Kosovo potpisalo sa tri druge strane, tzv. kosovska uprava civilnog vazduhoplovstva naziva se: "Vlast za civilno vazduhoplovstvo na Kosovu".

Govori se o otvaranju posebne linije između Prištine i Beograda, ali se izbegava terminologija naziva državnih institucija, piše prištinski dnevnik.

Tako se nigde ne pominje ASHNA - skraćenica za tzv. državnu agenciju za navigaciju, a koristi se samo "Jedinica za vazdušni saobraćaj" - termin koji je bio u upotrebi pre nego što je tzv. Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, navodi "Koha".

Dokument iz Berlina, sažet na manje od dve strane, u koji je imala uvid "Koha", u stvari je sporazum između četiri institucije, avio-kompanije "Lufthanza", Međunarodnog aerodroma Priština, Kfora i Kosovske civilne uprave.

Prištinski list smatra da to pokazuje da su prištinske i beogradske vlasti potpisale dva različita pisma specifična za njihov rad.

Rušenje ukrajinskog aviona u Iranu je prevara da se izazove svetski rat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA