Najnovije

ŽIVKOVIĆ O PRETNJAMA POKRETA "1 OD 5 MILIONA": Deca da pitaju gazdu šta je hteo!

Dobijao sam razne pretnje u svom 28. godišnjem bavljenju politikom od raznih autokrata koji su bili na vlasti, koji su pretili oružjem i ubistvom, a bio je čak i jedan pokušaj ubistva, tako da mi sa te strane pretnja pokreta „1 od 5 miliona“ nije ništa novo.

Zoran Živković (Foto: Jutjub)

Ali to što su ta deca izrekla je toliko besmisleno, bez glave i repa da im preporučujem da pitaju svog gazdu, ili vlasnika da im objasni šta je hteo da kaže.

Očigledno je neki gazda njima dao neki tekst, ali oni ili nisu shvatili kojom intonacijom treba da ga pročitaju i gde stoji interpunkcija. Ne znam ko im je gazda, ali je očigledno da ga imaju – kaže za Danas Zoran Živković, lider Nove stranke, komentarišući to što su predstavnici „1 od 5 miliona“ prekjuče objavili da učestvuju na lokalnim izborima ukoliko Nova stranka i SMS Tatjane Macure ne proglase bojkot u narednih 7 dana.

Sagovornik Danasa navodi da odlukom o izlasku na izbore Nova stranka ne krši Sporazum sa narodom, već da su to učinile neke druge opozicione stranke.

„Ja sam radio na poslednjoj redakciji tog sporazuma. Nama se zamera da kršimo tačku dva tog sporazuma koja sledi iz tačke jedan u kojoj piše da će potpisnici sporazuma da se bore za bolje izborne uslove na primeren način. Niko od potpisnika to nije uradio, osim Nove. Besmisleno upadanje u RTS, pa bežanje, besmisleno najavljivanje da će Vučić do Uskrsa da padne, pa bežanje, zaklinjanje da će ostati ispred Predsedništva i tako redom nije doprinelo borbi za bolje izborne uslove. Skoro svi potpisnici iz Saveza su prekršili sporazum i time obesmislili sve ostale tačke.

Uostalom, zagovornike bojkota delim na tri grupe, na one koji se plaše izbora i ne veruju ni onim istraživanjima gde se oni sami mere sa 6-7 odsto, na akademsku grupaciju koja ima najbolje namere ali nema pojma o politici i na one delove stranaka koje su očigledno u saradnji sa Vučićem. Ni jedna od tih grupa proglašanjem bojkota godinu dana pre izbora nije doprinela boljoj Srbiji, smatra Živković. On je više puta rekao da će Nova o izlasku na izbore odlučiti onda kadu raspisani.

Tadić napao Dveri i SZS! Više o tome OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA