Najnovije

Zoran Krasić dobija ulicu

Skupština Grada Niša donela je odluku da jedna niška ulica dobije ime po bivšem ministru trgovine i narodnom poslaniku, političaru i visokom funkcioneru SRS Zoranu Krasiću (1956-2018).

Zoran Krasić (Foto: mc.rs)

Ova informacija objavljena je na fejsbuk stranici SRS. 

Zoran Krasić je rođen u Beogradu 11. marta 1956. godine. Detinjstvo je proveo u Mladenovcu, ali zbog prirode posla njegovog oca, koji je bio stražar, preselili su se u Niš gde je završio osnovnu školu i gimnaziju "Bora Stanković". Pravni fakultet u Nišu je studirao od 1974. do 1979. godine.

Supruga mu je Biljana sa kojom ima sina Dragana (1986) i ćerku Taru (1989).

Iz članstva Saveza komunista izašao je 1984. godine jer u procesu u kome je tvrdio da se nezakonito dele stanovi i radna mesta nije uspeo da pobedi.

Januara 1990. godine u Beogradu dolazi u dodir sa programom Narodne radikalne stranke u koju se ubrzo i učlanjuje. Učestvuje u pravljenju statuta stranke i izgradnji odbora Narodne radikalne stranke u Nišu sa predsednikom Mesnog odbora Vladimirom Domazetom, profesorom dr Pavlom Premovićem i advokatom Mitom Milosavljevićem.

Zbog loše komunikacije centrale stranke sa odborima u Srbiji kao i zbog lošeg izbornog rezultata 1990. bio je u grupi ljudi koji su želeli da smene predsednika Veljka Guberinu i potpredsednika Tomislava Nikolića. U Kragujevcu 23. februara 1991. godine kao jedan od predstavnika Mesnog odbora Narodne radikalne stranke iz Niša učestvuje u stvaranju Srpske radikalne stranke.

Za vreme rata bio je mobilisan u Prištini od maja do septembra 1991. godine. Naredne godine bio je na funkciji predsednika Opštinskog odbora SRS u Nišu. Nakon izbora 1992. godine ulazi u skupštinu kao savezni poslanik i na tom mestu ostaje do izbora 2000. godine.

Organizovao je proteste 1995. godine protiv pada Srpske Krajine.

Bio je ministar trgovine u vladi Mirka Marjanovića od 1998. do 2000. godine. U skupštinu ponovo ulazi aprila 2003. godine umesto Vojislava Šešelja koji odlazi u Haški tribunal i dužnost poslanika obavlja do izbora 2012. godine. Bio je predsednik Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije (2008-2012). Posle vanrednih parlamentarnih izbora 2016. godine ponovo je postao narodni poslanik.

U Srpskoj radikalnoj stranci je bio potpredsednik stranke, član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke, član Centralne otadžbinske uprave, šef tima za odbranu dr Vojislava Šešelja i član Grupe prijateljstva sa Izraelom.

Tokom prolećnog zasedanja 2010. je bio rekorder u diskusijama sa sedam sati provedenih za govornicom.

Zoran Krasić je preminuo 12.04.2018. u dva sata, u 63.-oj godini.

Rušenje ukrajinskog aviona u Iranu je prevara da se izazove svetski rat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA