Najnovije

"SRBIJA IMA PRAVO NA SVOJ IZBOR!": Zvaničnik NATO-a se suprotstavio Engelu

Srbija ima pravo na sopstveni izbor i ne postoji nikakva kontradikcija u tome što želi da ima dobre odnose i sa NATO i sa Rusijom, poručuje direktor za bezbednosnu politiku Alijanse DŽejms Meki, odgovarajući na kritike američkog kongresmena Eliota Engela na račun NATO zbog navodno blagog i popustljivog odnosa prema Srbiji.

NATO (Foto: ria.ru)

- Ne mogu da pričam u ime kongresmena Engela, ali mogu da pričam u ime NATO. Sa tačke gledišta NATO, ne postoji nikakva kontradikcija u tome što Srbija želi da ima dobre odnose sa Alijansom i dobre odnose sa Rusijom. To je izbor Srbije kao nezavisne zemlje - rekao je Meki za N1.

On je dodao da NATO veruje da svaka zemlja treba da ima pravo da donese takav izbor.

- Srbija mora da razmotri troškove i koristi svake saradnje i svakog odnosa koji ima, ali ona je nezavisna zemlja, i NATO ne može da joj kaže s kim treba ili ne treba da ima odnose - naveo je Meki.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma amričkog Kongresa Eliot Engel je insistirao je na oštrom stavu prema Beogradu zbog kupovine ruskog oružja, vojne saradnje i bliskosti sa Moskvom.

Engel je takode poručio jednom od komandanata NATO admiralu DŽejmsu Fogou da kada iznosi podatke o uspešnoj saradnji sa Srbijom, to ne odražava stavove Sjedinjenih Američkih Država.

Grenel je Šiptarima preneo poruku Amerike! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA