Najnovije

VREME JE ZA SAMIT VLADARA SVETA! PUTIN SAZIVA VELIKU PETORKU! "Neka izaberu vreme i mesto! Moramo da što pre rešimo ovaj problem!"

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je održavanje sastanka na vrhu predsednika Rusije, Kine, Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije 2020. kako bi se razgovaralo o sukobu u Libiji i drugim globalnim problemima, javlja Rojters.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Putin, koji je to rekao tokom puta u Izrael, naveo je da je Moskva spremna za "ozbiljne razgovore" sa stalnim članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da postoji puno tema razgovora i da bi se sastanak mogao održati bilo gde u svetu.

"U bilo kojoj zemlji, u bilo kojem delu sveta koji odgovara kolegama. Rusija je sprema za tu vrstu ozbiljnih razgovora", rekao je Putin, prenosi Hina.

'Primetio sam pozitivnu reakciju'

"Pred nama je puno zadataka. O jednom od njih smo razgovarali nedavno u Berlinu. To je Libija. Moramo se vratiti na to pitanje u Savet bezebdnosti i usvojiti odgovarajuću rezoluciju", dodao je.

Rekao je da bi održavanje takvog sastanka na vrhu bio važan simboličan korak uoči 75. godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

"O tome sam razgovarao s nekoliko kolega i primetio sam pozitivnu reakciju na održavanje sastanka stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", zaključio je Putin.

Grčka pravi eskadrilu F-35 i modernizuje F-16! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA