Najnovije

9 MALO POZNATIH ČINJENICA O PENISU! Ovo sigurno niste znali!

Iako ste možda mislili da smo o penisima napisali sve što smo imali da napišemo, to teško da može da bude istina, bez obzira na činjenicu da smo se potrudili da otkrijemo veći deo „penis“ sveta.

Ilustracija (Foto: printskrin)

Ne postoji razlika između obrezanog i neobrezanog penisa

Jedina razlika između muškaraca koji imaju obrezani i onih čiji je neobrezan je u tome da muškarci koji nisu prošli proces obrezivanja imaju veći rizik da obole od raka penisa (karcinom penisa), kao i slabiju zaštitu od polnih bolesti, odnosno ukoliko ne koriste kondom mogu da vam pre neobrezani prenesu HIV virus.  

Obrezivanje ne utiče na veličinu i moć penisa

Obrezivanje ne menja ni malo veličini niti obim. Uostalom retko koji muškarac primeti bilo kakvu promenu nakon obrezivanja, a o ženama da ne govorimo. 

Penisi mogu da se „slome"

To je poznato kao fraktura, odnosno prelom penisa pa mnogi pomisle da je u pitanju prelom neke kosti,  a svi znamo da penis nije kost, niti mišić, već organ, zar ne? A kada kažemo prelom to znači da je došlo do pucanja membrane  nabreklih kavernoznih tela penisa. Do ove povrede može da se dođe prilikom grublje penetracije.

U globalu su otporni i ne mogu tek tako da se povrede

To svakako ne znači da i o njima ne treba da vodite posebno računa. Čim muškarac oseti bol, prirodna i prevntivna reakcija je da penis omekša. Dobra strana kod penisa je ta što  krvna zrnca koja struje celim telom pa i penisom, imaju tendenciju da zaleče bol.

I muškarci mogu da imaju urinarnu infekciju i kandidu

Urinarna infekcija je češća kod žena nego kod muškaraca jer je uretra kod žena  kraća pa je veća mogućnost ulaska bakterije u uretru kod pripadnica lepšeg pola, ali to ne znači da i muškarci mogu da obole od urinarne iako kod njih se to najviše ispoljava u vidu iritirane kože. Ukoliko baš dođe do urinarne infekcije, to je najčešće znak da muškarac ima neki ozbiljniji zdravstveni problem, poput uvećenja prostate.

Odsustvo erekcije je znak da postoje ozbiljniji problemi

Psihogena erektilna disfunkcija bi mogla da definiše slučaj tipa ovom. Na primer, muškarac se vraća sa poslovnog puta na kom je imao aferu sa koleginicom. Kada to veče proba da ima seks sa suprugom, dole se pojavi problem u vidu kompletnog odsustva erekcije. To ne znači svakako da svaki muškarac koji ima problem da postigne i održi erekciju je neveran gad koji vas je prevario. Stres, konzumiranje određenih opijata, godine, dijabetis mogu da izazovu da ne možete da spavate sa svojom partnerkom.

Ne postoji prosećna veličina penisa

Još uvek nije otkrivena bilo koja merna jedinica koja bi mogla da izmeri penis kao ni pravilno upustvo kako i sa koje tačke bi on trebao da se meri. Usotalom, penisi kao i sve drugo na telu stalno menjaju veličinu. Težina takođe utiče. Možete da imate momka koji je super mršav i da ima penis iste veličine kao neki malo puniji, ali da merenje pokaže drugačije brojke.

Ukoliko je seks trajao 2 minuta to ne znači da je on prerano imao ejakulaciju

Muškarci žive u uverenju da bi seks trebalo da traje minimum sat vremena, ali kad bi i trajao verujemo da bi se većina složila da je seks u tom momentu postao krajnje naporan. Seks traje najvećim delom nekoliko minuta, nikako satima. Prosek je 5 minuta.

Muškarci lakše odoržavaju erekciju kada ulaze otpozadi u vas

Svaki penis je drugačiji. Neki mogu satima da izdrže seksualne poze leđa na leđa, drugima je ipak potrebno da odmore i da se „povrate“. Taj period „odmaranja“ se takođe razlikuje, od osobe do osobe, i na njega utiče nekoliko činioca kao što su godine, težina, kondicija.    

Koje seks poze ženama garantuju orgazam pročitajte OVDE.

Izvor: cosmopolitan.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA