Najnovije

VOJSKA GAZI KA NEPRIJATELJSKOM UPORIŠTU: SAA napreduje u Idlibu! DŽihadisti beže pred naletom Asadovih snaga

Sirijska arapska armija (SAA) postigla je veliki napredak u Idlibu, pošto je izvela snažan napad na položaje džihadista duž jugoistočnog fronta u ovoj provinciji.

SAA napreduje u Idlibu (Foto: Jutjub)

Sirijsku armiju su u ovom poduhvatu predvodili 25. divizija specijalnih snaga (raniji Tigrovi) i Peti korpus. Asadove snage su napale neprijatelja na dve linije fronta, a sve sa ciljem da se napreduje prema strateški važnom gradu Marat al-Numanu.

Kako je preneo vojni izvor sa linije fronta, sirijska vojska je zauzela nekoliko gradova i sela. U rukama Asadovih snaga sada se nalaze Mar Samarin, koji se nalazi samo tri kilometra od Marat al-Numana, Deir Šarki, Takanah, Al-Haditi, Ta Kursijan, Abu DŽarif i Tal Katrah.

On je istakao da su se džihadisti razbežali u pravcu Marat al-Numana, a sirijska vojska sada radi na čišćenju terena u ovim gradovima, kao i na ojačavanju odbranu za slučaj da pobunjenici krenu u kontraofanzivu.

Sirijska vojska se sada nalazi veoma blizu strateški važnog grada Marat al-Numana, koji je jedno od ključnih uporišta džihadista u ovom području. Marat al-Numan su zauzeli džihadisti 2014. godine tokom velike ofanzive pobunjenika.



Pročitajte OVDE kako su džihadisti napali civile u Alepu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA