Najnovije

SVE DALJE OD VLADE LAŽNE DRŽAVE! Kurti ne da Konjufca, ne popušta ni DSK!

Danas ističe neformalni rok za dogovor o novoj vladi takozvanog Kosova koji je lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, prema nezvaničnim informacijama, pre nekoliko dana postavio lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju, a kako trenutno stvari stoje, sporazum je i dalje neizvestan

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Kako prenosi Kosovo onlajn, mediji u Prištini danas se bave ovom temom podsećajući na to da je već prošlo 112 dana od izbora, a takozvana vlada nije formirana.

Ključno pitanje za postizanje dogovora bilo je da li će Glauk Konjufca podneti ostavku na mesto predsednika Skupštine tzv Kosova i na taj način ispuniti uslov DSK, koji traži ovo mesto, a što Samoopredeljenje izričito odbacuje.

U međuvremenu se pojavila informacija da je Samoopredeljenje kao kontrauslugu DSK ponudilo čak sedam ministarskih mesta u budućoj vladi i mogućnost da postavi naslednika Hašima Tačija iduće godine, kada mu ističe mandat na mestu predsednika lažne države.

Tokom jučerašnjeg dana čula se i informacija da su se Kurti i Mustafa u tajnosti sastali u kući lidera DSK i da su dugo razgovarali, ali nikakve zvanične informacije o tom susretu se nisu pojavile.

U svakom slučaju, rok koji Aljbin Kurti ima na raspolaganju za sastavljanje vladajuće koalicije polako ističe. Po zakonu, ostalo mu je još osam dana da poštigne dogovor sa DSK.

Ono što je primetno to je da članovi i rukovodstvo Samoopredeljenja jedinstveni u svojim stavovima, dok se unutar DSK nalaze dve struje sa različitim pogledima na postizanje koalicije sa Kurtijevom partijom.

Na jednoj strani je Vjosa Osmani i pripadnici partije koji dele njen stav o potrebi postizanja dogovora sa Samoopredeljenjem, i na drugoj Agim Veljiju, koji oko sebe okuplja tvrdo jezgro koje je protiv te koalicije. Isa Mustafa je očigledeno između te dve opcije.

Za odgovor na pitanje šta će se od svega na kraju desiti, da li će neko od ove dve stranke odlučiti da popusti i tako omogući sporazum ili će se dogoditi neki drugi rasplet, gde su u igri i koalicija bez Samoopredeljenja, ali i novi vanredni izbori, moraće da se sačeka još nekoliko dana, zaključuje Kosovo onlajn.

Zašto Vučić ne sme da spomene Đukanovića pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA