Najnovije

NAJNOVIJA MAPA BLICKRIGA HAFTAROVIH SNAGA! Sela i gradovi padaju u njegove ruke! Oslobodio Gadafijev rodni Sirt, a sada... (MAPA/ VIDEO)

Libijska nacionalna armija (LNA) nastavila je ofanzivu duž severne obale u nedelju, pošto su njihove trupe pokušale da napadnu ključni grad Misratu.

Haftarova vojska (Foto: Jutjub)

Prema lokalnim izveštajima, Libijska nacionalna armija uspela je da zauzme nekoliko lokacija istočno od Misrate, postavivši svoje trupe na samo 100 km od obalskog grada.

Izveštaji kažu da je Libijska nacionalna vojska zauzela nekoliko mesta u blizini Abu Kuraina nakon žestoke borbe sa milicijama Misrate, lojalnih Vladi nacionalnog sporazuma (GNA) sa sedištem u Tripoliju.

Libijska nacionalna armija pokušava da osvoji Misratu nakon što su zauzeli ključni lučki grad Sirt, koji je ranije ovog meseca oslobođen u brzoj operaciji protiv militanata Misrate.

Misratu su zauzele antivladine snage u proleće 2011. godine posle intenzivne bitke sa libijskom vojskom pod komandom bivšeg predsednika Moamera al-Gadafija.

Potresno pismo majci Srbina iz CG koji je zbog terora Đukanovićeve policije morao da se skloni u Srbiju pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA