Najnovije

PODATAK IZ RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Čovek koji je organizovao ubistvo Sulejmanija poginuo u Avganistanu!

Visoki oficir američke CIA Majkl D‘Andrea koji je, prema preliminarnim podacima, organizovao ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija, poginuo je u Avganistanu, navodi sajt „Argumenti“ (Argumenti.ru).

General Kasem Sulejmani sa ajatolahom Ali Hamnei (Foto: leader.ir)

Kako navodi portal, iranska agencija „Mehr“, pozivajući se na izvore u ruskoj obaveštajnoj službi, tvrdi da je oficir CIA poginuo u padu američkog vojnog aviona u Avganistanu.

Načelnik Generalštaba američkog ratnog vazduhoplovstva general Dejvid Goldfajn potvrdio je da je Amerika u Avganistanu izgubila jedan svoj avion za komunikacione mreže „Bombarder E-11A“. On nije detaljno objasnio uzrok pada i rekao je da za sada nisu dostupne informacije o žrtvama.

Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara islamske revolucije, general Kasem Sulejmani poginuo je prilikom napada na aerodrom u Bagdadu.

Administracija je ubistvo Sulejmanija objasnila time što je on pripremao napade na američke ambasade. Predsednik Donald Tramp je saopštio da je reč o četiri konkretne ambasade, ali nije imenovao zemlje u kojima se one nalaze. Šef Pentagona Mark Esper nije potvrdio te izjave američkog predsednika.

Talibani se hvale da su oborili letelicu sa američkim vojnicima! Pentagon ćuti! Više o tome OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA