Najnovije

ŠIPTARI U RASULU, KURTIJU VREME ISTIČE! ISTIČE VREME I LAŽNOJ DRŽAVI! Ukapirali su to i Tači i Haradinaj i Aljbin, ali…

Prištinska Gazeta Expres je na svom portalu postavila brojač koji u danima, satima, minutama i sekundama odbrojava koliko je još vremena Kurtiju preostalo da (ne)postane premijer.

Kosovska skupština (Foto: Jutjub)

Kurti je od predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija, mandat dobio 20. januara, a prema kosovskom ustavu i zakonima lider Samoopredeljenja ima rok od 15 dana da sastavi vladu.

Tači je Kurtiju mandat dao dekretom, a ako lider Samoopredeljenja ne uspe da formira kabinet i parlamentu predloži sastav nove vlade u datom roku, Tači može mandat da ponudi nekoj drugoj stranci, a ako i taj pokušaj propadne na kosovskoj teritoriji će biti raspisani novi prevremeni parlamentarni izbori.

Rok da Kurti predloži sastav nove vlade ističe 4. februara.

To što ističe vreme Kurtiju za formiranje nove vlade lažne države je i najmanji problem za Prištinu! Vreme curi i lažnoj državi jer sve više zemalja u svetu kapira šta je i ko su ustvari ljudi koji sebi daju za pravi da se predstavljaju kao lideri samozvanog Kosova. Većina će (pravda je spora ali...) završiti iza rešateka zbog ratnih zločina. 

Još uvek ih štite njihovi patroni u SAD i Evropi, ali ni to ne može doveka! 16 država povuklo je priznanje Kosova, a očekuje se da će to učiniti još najmanje 10. 

Priština je, s druge strane, svesna da sve dok je ne priznaju sve svetske sile, i onih pet stalnih članica UN-a, nije država.

E, tu tek nemaju šanse pored Rusije i Kine! Na stranu, što su svetlosnim godinama daleko od ključnih međunarodnih organizacija poput UN, UNESKO ili INTERPOL-a

Pročitajte OVDE   zašto je Vučićev helikopter prinudno sleteo.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA