Najnovije

NI TURCI OVO NISU RADILI! Patrijarh moskovski Kiril o situaciji u Crnoj Gori

Patrijarh Moskovski i sve Rusije, Kiril, pozvao je danas na solidarnost sa Srpskom crkvom u Crnoj Gori i osudu svakog pokušaja vlasti da, nakon usvojenog spornog zakona o slobodi veroispovesti, oduzima imovinu od kanonske crkve da bi je dala raskolnicima.

Patrijarh Kiril (Foto: kremlin. ru)

Patrijarh Kiril je, nakon jutrošnje liturgije, poručio da se sve to dešava u srcu Evrope, one, kako je rekao, iste koja se kao i SAD deklarisala za princip odvojenosti crkve od države.

- Ništa slično u istoriji pravoslavlja, u poslednjih nekoliko vekova, nije bilo. Čak ni onda kada se pravoslavni Istok nalazio pod vlašću otomanske Turske - poručio je patrijarh Kiril.

Istakao je da su Srpsku crkvu u Crnoj Gori zadesila "velika iskušenja", nakon što je usvojen zakon saglasno kom će sva crkvena nepokretnost preći od kanonske crnogorske eparhije SPC u ruke raskolnika.

- Mi treba da osudimo oduzimanje hramova i svaki pokušaj državnih vlasti Crne Gore da oduzimaju imovinu od kanonske Crkve - poručio je patrijarh.

Nije isključio da vlast u Crnoj Gori to radi iz određenih političkih ciljeva, između ostalog, je nesumnjivo, borba sa Rusijom.

Pročitajte OVDE  zašto je Podgorica na nogama.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA