Najnovije

KINESKI VOJNI EKSPERI NAJAVLJUJU MOSKVI APOKALIPSU: Američke bombe su preblizu, Rusi će biti poraženi za 3 sata

Prema rečima nekoliko kineskih vojnih analitičara, Rusija će u slučaju izbijanja rata biti poražena za tri sata. Koliko su ove projekcije realne?

Ilustracija (Foto: flickr/ pixabay)

Samo u Evropi postoji 600 nuklearnih projektila i 80 bombardera koji su usmereni ka Rusiji i koji su u svakom trenutku spremni za lansiranje. Najavom ulaska u rat, zemlja će odmah potpisati smrtnu kaznu.

Komplikacija situacije na Bliskom Istoku pogoršala je odnose između Rusije i Sjedinjenih Država u ovom regionu. Napeti odnos između dveju zemalja primećen je i u drugim oblastima. Međutim, vojske obe države imaju i snage i slabosti, zbog čega nijedna od njih ne može da prevlada nad drugom.

Zemlje samo razmenjuju oštre izjave, pokušavajući da svoje protivnike zaplaše pretnjama. Jedna strana kaže da može da uništi teritoriju neprijatelja deset puta, a druga da će pobediti za samo tri sata, pa čak i bez upotrebe nuklearnih bojevih glava.

Ako ostavimo po strani javno mnjenje i pregovarački sto, sukob dveju država izgleda ovako: Sjedinjene Države preduzimaju mere s ciljem potpune izolacije Rusije. Ovo je posebno izraženo na potezu od zapadne Evrope do Bliskog Istoka, kao i u većem delu arktičkog regiona.

Svi napori Rusije sa druge strane usmereni su na probijanje američke blokade i ukidanje ograničenja.

Ona čini sve što je moguće da ojača svoj autoritet u autonomnim vojnim regionima i proširi odbrambenu zonu, a istovremeno krči sebi put ka Severnom polu, Bliskom Istoku i jugu regiona Dalekog Istoka kako bi obezbedila zaštitu u slučaju aktivnih ofanzivnih operacija iz Evrope.

Američke mere za blokadu Rusije uključuju postepeno smanjivanje njenog prostora za strateške manevre izgradnjom velikog broja vojnih baza i korišćenjem ogromnog nuklearnog arsenala i brojnih vazduhoplovnih snaga spremnih da pruže pomoć u bilo kom trenutku.

Trenutno se Sjedinjene Države oslanjaju na snage zemalja NATO-a i njihovih saveznika u Evropi, Bliskom i Dalekom Istoku. Postepeno prodiru i uspevaju da stvore uporišta na Severnom polu, samouvereno delujući u evropskom pravcu, što je postala ključna tačka antiruske blokade.

U evropskom pravcu, Sjedinjene Države su rasporedile svoje redovne jedinice, protiv-balističke rakete srednjeg dometa i oružje za vazdušni napad, a sa 600 nuklearnih bojevih glava raspolažu američki saveznici, uključujući i veliki broj nuklearnih bombi. 

Iz ovoga možemo zaključiti da u ovoj regiji postoje mnoge jedinice Ratnog vazduhoplovstva SAD-a, što ukazuje na verovatno prisustvo strateških bombardera. Grupe američkih površinskih brodova, uključujući avionske grupe i strateške nuklearne podmornice, takođe okružuju evropski kontinent.

Rusija još uvek obavlja radove na obnovi raketnih, podmorničkih i vazduhoplovnih snaga i razvija malo novog oružja. To je posebno vidljivo na primeru strateških bombardera, gde i dalje možete pronaći stare Tu-160, Tu-95 i njihove napredne verzije, koje očigledno zaostaju za modernim. Nema nikakvih novosti o bombarderima sa stelt tehnologijom.

Ako Rusija ne želi da bude uništena u roku od tri sata, svoje napore mora da usmeri u tri oblasti, a to su: sistemi protivraketne odbrane, sposobnost odmazde i razvoj novih modela strateških bombardera, zaključuju kineski vojni analitičari.

Na redu je nova "velika igra" Rusije i SAD na Balkanu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA