Najnovije

"OD VAS SE PUNO OČEKUJE!" Počelo usavršavanje 9. klase visokih studija bezbednosti i odbrane Vojske Srbije!

Ministar Vulin je istakao da je svaki oblik usavršavanja u Vojsci Srbije planski i pripremljen i da se radi sa ljudima od kojih se očekuje da pojačaju našu vojsku

Aleksandar Vulin i Vojska Srbije (Foto: mod.gov.rs)

- Svi vi koji ćete svoje usavršavanje nastaviti na Visokim studijama bezbednosti i odbrane, već ste odabrani zbog svojih stručnih i ljudskih karakteristika. Organi koji su vas poslali na usavršavanje na vas računaju i od vas puno očekuju – poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravljajući devetu generaciju polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane, na današnjoj svečanosti održanoj u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministar Vulin je istakao da je svaki oblik usavršavanja u Vojsci Srbije planski i pripremljen i da se radi sa ljudima od kojih se očekuje da pojačaju našu vojsku i organe u kojima se nalaze.

- Svaki oblik usavršavanja, svako školovanje daće nešto novo, unaprediće vas, stvoriti od vas bolje ljude i veće stručnjake. Svako učenje učiniće da ste u stanju i da prenesete znanje koje ste usvojili, da ono što ste naučili date drugima.

Polaznicima VSBO iz Srbije koji imaju priliku da pohađaju najviši nivo usavršavanja u našoj vojsci, ministar Vulin je poručio da treba da znaju da su svojoj zemlji i narodu dužni da ukazano poverenje vrate i da znanja koja steknu prodube i pokažu.

- Vi, koji dolazite iz drugih zemalja, treba da znate da ste naši dragi, vredni gosti, ali i da pred vas ne iznosimo samo znanje, ne dajemo vam samo naše profesore i stručnjake, već vam dajemo privilegiju da živite i da radite sa najboljima od nas, da upoznate naše najbolje i najsposobnije, da upoznate ovu vojsku, ovu zemlju, ovaj narod i ljude koji čine sve ove institucije. Svi pažljivo odabrani polaznici iz Srbije jesu za ponos svoje zemlje i svojih institucija i zato cenite i iskoristite tu retku priliku da učite zajedno sa njima i da učite od zemlje i vojske od koje vredi i od koje se ima šta učiti – poručio je ministar Vulin.

Vojska Srbije jača, raste i razvija se onako kako se razvijaju njena država i njen narod, istakao je ministar Vulin.

- Bilo je vremena u kojima je Vojska Srbije bila zanemarivana, smanjivana, u kojima je bila zapuštana. Bilo je vremena u kojima je i država Srbija bila baš takva. Ta vremena su prošla zauvek i kvalitet škole u kojoj se nalazite upravo vam govori da je Vojska Srbije baš onakva kakva je i njena država - uspravna, sigurna, uspešna.

Novoj generaciji polaznika VSBO uspeh je poželeo i načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac, istakavši da je od osnivanja tog posebnog programa usavršavanja 2012. godine, do danas,VSBO uspešno završilo 110 polaznika iz Srbije i inostranstva, koji obavljaju odgovorne dužnosti u svojim državama.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u Školi nacionalne odbrane, u kojoj se realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika. Među ovogodišnjim polaznicima VSBO osmoro je iz Republike Srbije i troje iz stranih zemalja (dvoje iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Demokratske Narodne Republike Alžir).

Razum će pobediti u Crnoj Gori! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA